«

»

Júl 31

Szegénységből gazdagságba egy lányért Indiában

Gettómilliomos (Slumdog millionaire) (2008)

A legnépszerűbb vetélkedő, a Legyen Ön is milliomos! indiai változatában a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Malik egyetlen lépésre van a húszmillió rúpiás főnyereménytől. Már csak a döntő kérdés van hátra. A játékvezetőnek, Prem Kumarnak egyáltalán nem tetszik a helyzet alakulása, az, hogy egy senki került helyette a reflektorfénybe. A műsor végén rendőrök várják a fiatalembert. Csalással gyanúsítják, nem hiszik el, hogy tudhatta az eddigi válaszokat. A kihallgatáson kérdésről kérdésre faggatják. Jamal elbeszéléséből kibontakozik az élettörténete.

Nekem nagyon tetszett és a film nagyon jól mutatja be a nyomornegyedekben élő indiaiak életét. A kosz és a kegyetlenkedések szörnyűek. De mégis élvezhető és vicc, hogy tényleg, mintha meg lenne írva, majdnem minden kérdéshez van egy esemény az életéből, amiben benne van a válasz. Ajánlom,  de kisgyerekek ne nézzék meg szerintem vagy pedig takarjuk ki a szemüket a film nézése közben.

Dev Patel (Jamal K. Malik)
Freida Pinto (Latika)
Madhur Mittal (Salim Malik)
Anil Kapoor (Prem Kumar)
Azharuddin Mohammed Ismail (Legfiatalabb Salim)
Saurabh Shukla (Srinivas őrmester)
Tanvi Ganesh Lonkar (Fiatalabb Latika)
Ankur Vikal (Maman)
Rubiana Ali (Legfiatalabb Latika)
Ashutosh Lobo Gajiwala (Fiatalabb Salim)
Ajit Pandey (Javed)
Ayush Mahesh Khedekar (Legfiatalabb Jamal)
Rajendranath Zutshi (Rendező)
Tanay Chheda (Fiatalabb Jamal)

  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>