«

»

aug 31

Walt Disney

Rövid történet:

Walter Elias „Walt” Disney (Chicago1901december 5. – Los Angeles1966december 15.) amerikai filmrendezőproducer és forgatókönyvíró, szinkronszínész és rajzfilmgyáros. A világ leghíresebb rajzfilmkészítője és egyik legnagyobb producere. Ő alkotta meg a Disneyland vidámparkot és hozta létre fivére, Roy O. Disney segítségével a Walt Disney Companyt. Ő és csoportja alkotta meg a világon ma legsikeresebb rajzfilmfigurák többségét, köztük Disney saját figuráját, Miki egeret.

Nem tudom valahogy én mindig szerettem ezeket a filmeket. Van aranyos, van éneklős, és mindig a jó győz. Sok ember ezeken nő fel, és nem néz értetlenül, ha azt mondja valaki “Hakunamatata” vagy “Thomas O’Pamacska” vagy a “Tükröm, tükröm mond meg nékem ki a legszebb a vidéken?” … stb.

Filmek: Hófehérke és a hét törpe, Pinokkió, Dumbo, Bambi, Hamupipőke, Pán Péter, Csipkerózsika, 101 kiskutya, A dzsungel könyve, Macskarisztokraták, Robin Hood, Micimackó, Olivér és társai, A kis hableány, A Szépség és a Szörnyeteg, Aladdin, Az oroszlánkirály, Pocahontas, A Notre Dam-i toronyőr, Mulan, Herkules, Tarzan, Eszeveszett birodalom, Atlantisz, Lilo és Stitch, A kincsesbolygó, Mackótestvér, Mackótestvér 2, Csodacsibe, Robinson család titka, Volt, A hercegnő és a béka, Aranyhaj és a nagy gubanc, Susie és Tekergő, Susie és Tekergő 2, Aladdin 2, Aladdin 3, Mulan 2,  Pán Péter 2, Alice Csodaországban, Bambi 2,  Toy Story, Toy Story 2, Toy Story 3, Verdák, Chip ‘N’ Dale, Karácsonyi ének, Narnia, Narnia 2, Narnia 3, Kacsamesék, Némó nyomában, Oroszlánkirály 2, Oroszlánkirály 3,  Hihetetlen család, Lecsó, Balu kapitány, Tron, Thor, Fel, WALL-E. Ez csak pár, amit láttam. De van még sokkal több, meg ilyenkor nem szokott már eszembe jutni semmi.

Macskarisztokraták … STB.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>