Boldog szülinapot Matthew Macfadyen!

Ma van Matthew Macfadyen szülinapja!

1974. október 17-én született az angliai Great Yarmouth-ban. Apja Martin MacFadyen, egy olajipari cégnél dolgozott. Anyja Menir MacFadyen színésznő és történelemdráma szakos tanárnő. Egy testvére van, James (öccse). 1990-92-ig a rutlandi Oakham School, 1992-95-ig a Royal Academy of Dramatic Art (RADA) tanulója volt. Felesége Keeley Hawes, akivel a Spooks című sorozat forgatásán találkozott. 2004. október 8-án házasodtak össze. Első gyemekük, Maggie Liberty, aki 2004 decemberében született. Fiuk Ralph, 2006 szeptemberében. Mostohafia Myles, aki felesége előző házasságából született 2000-ben. Jelenleg Londonban élnek.

Én konkrétan a Büszkeség és balítéletben szerettem bele, de Arthur Clennamként is nagyon aranyos! Vannak, akik szerint nem jó képű és, hogy nem is sármos és, hogy nem volt jó Darcy. Azoknak azt mondom (már bocsi), hogy hülyék. Nagyon is sármos, édesen mosolyog, nagyrészt pozitív szerepei vannak, jó színész, és akárki akármit mond jól néz ki, mert nem olyan nyápic, mint egyes kis vacak “férfi” színészek/sztárok (lásd: Justin Bieber; Zac Efron; Robert Pattinson akit, mint Edward Cullen bírok, de csakis a karakter miatt, mert szeretem a Twilight saga könyveket… stb.) szóval van kiállása és 191 cm! A lényeg az, hogy azok a kék szemek zabálni valók, a hangja meg áhhh!!!!!! Eszméletlen jó! Szép mély és mindig tisztán érthetően beszél. 😀 Ennyit a vaksi sztárocska imádóknak. hehe

A filmjei (legalábbis, amit eddig láttam):                                                                                                                               -Úgyis mindig ezt említem először: BÜSZKESÉG ÉS BALÍTÉLET (Pride and prejudice 2005) Ő, mint Mr. Fitzwilliam Darcy! Amikor először az első jelenetében megláttam, nem tetszett (előtte még nem olvastam a könyvet és nem láttam az 1995-ös sorozatot, na de azóta!) először butának láttam, aztán meg szemétnek. Aztán, amikor felsegíti Lizzy-t a kocsiba! (Na ott szerettem meg) A film megnézése után egész nap és másnap csak ő meg Keira, meg az egész sztori járt az eszemben. Ezért újra megnéztem. Sőt még harmadnap is megnéztem, mert annyira dícsértem Anyumnak, hogy ő is megakarta nézni. 😀 Ez még májusban történt, ha megnézném a naplóm, napra pontosan megtudnám mondani 😀 A lényeg, hogy teljesen beleszerettem az egészbe és elolvastam a könyvet (háromszor). És Matthew Macfadyen rajongó lettem.                                                                                                                                                                                                                                                              -Aztán megnéztem most tegnap a  KIS DORRIT-ot (Little Dorrit), fú Matthew! Ilyen aranyos, jó szándékú és kedves hapsit! Nekem nagyon tetszett. Erről még nem tudok, annyit írni, mert elég friss az élmény. De mindenesetre itt is nagyot alakított (rajongóknak kötelező!). Én már az elején azért szurkoltam, hogy összejöjjön Amy Dorittal. És reménykedtem, hogy nem a Pet-et választja.                                                                                                                              

-SPOOKS ez egy kém sorozat és 2002-től 2005-ig (na vajon mért is hagyta ott a sorozatot? :D, segítek Büszkeség és balítélet), ő Tom Quinn. Itt is nagyon jó. Ügyes főnök.

– A KATEDRÁLIS (The Pillars of the Earth) igazából ez volt az első, amiben láttam, itt csak a színészi tehetsége mutatkozott meg. De ilyen szempontból, már itt is tetszett. Mert sajna itt nincsenek közeli képek a szeméről! 🙂 De a hangja, azért már itt is állati volt!

-HALÁLOS TEMETÉS (Death at a Funeral) abban nagyon aranyos és úgy sajnálom, hogy minden a nyakába szakad, de nagyon bírom azt a filmet!

-ROBIN HOOD (2010), kb. ez az egyetlen negatív szerepe, de azért itt is jól játszik, mint Notthinghami seriff, bár nincs sok szerepe. 😀

-ÜVÖLTŐ SZELEK jaj nekem ebben nagyon aranyos meég csak 24 éves és húúúúú… csak az a kár, hogy keveset játszik :'(. Az ő csókjelenetével zárul a film.

Matthew Macfadyen - Matthew MacFadyen

Én eddig ezeket láttam, de még többet is megfogok nézni. Ráadásul most megy a moziban A három testőr és Matthew játssza Athost!

Mégegyszer

http://www.darcylicious.com/drupal/Film

http://mmacfadyen.tumblr.com/archive

a

3 comments

  • kertész klaudia on 2012. április 6. péntek at 23:47

  szia matthew macfolyen boldog szüli napot kivánok

  • gemma on 2011. december 9. péntek at 22:23
   Author

  Szia!
  Nem tudom a vágást, de nem nagyon látszik és akármilyen baleset is érhette (,de attól még nagyon aranyos arca van). A színházi színész oldala is jó, én csak azt sajnálom, hogy Magyarországon nem játszik. Biztos elmennék rá. 😀 Még a hangját szeretem nagyon: a Büszkeség és balítélet felolvasása és még van pár (http://www.youtube.com/watch?v=XGmCZnliYmg és a http://www.youtube.com/watch?v=XOCL_NEgf0g).

  • szolg5 on 2011. december 4. vasárnap at 19:30

  Szia Kinga,
  sztem azért hagyta ott a Spooks-ot mert nem akart beleöregedni a sorozatba… elvégre ő inkább színész, értsd abban az értelemben, hogy színházi színész. Pl. a Büszkeség és balítélet után visszament a színházba játszani… Én örülök, hogy nem csak egy sorozatszínész, hanem van másik oldala is.
  Te nem tudod véletlenül, hogy miért van az a vágás a szája felett?

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.