«

»

jún 19

Múzeumok éjszakája Kecskeméten

Idén június 18-án  volt a Múzeumok éjszakája. Én Kecskeméten voltam. Megnéztem a Barátok templomát, a Fotográfiai múzeumot, a Cifra palotát, a Technika házát (zsinagóga) és a tanító képzőben a csillag vizsgálót.  Az első helyszínen kis koncert volt, meg Bozók Ferenc piarista szerzetes versei (az egyikben ez volt: Bóbita, Bóbita skype-ol… ez milyen már?). Ezenkívül ott volt még dr. Bábel Balázs kalocsai érsek. A Fotográfiai múzeumban André Kertész (Kertész András) fotóit láthattuk. A Cifra palotában a földrengésről volt kiállítás és Orosz Imre grafikus nagyon érdekes és vicces műveit csodálhattuk meg. A Technika házában Auschwitz és Michelangelo másolat kiállítás volt látható. A legutolsóban 1 órát kellett várnunk, és utána felmehettünk 10 percre a csillag vizsgálóba, egy-két csillag látszott csak és a távcsőbe se lehetett bele nézni, tehát én nem ajánlanám nagyon senkinek.

Én csak ennyiben voltam, bár 38 helyszínből lehetett választani. Szerintem egy-két helyszín nagyon jó volt és az is szuper, hogy mennyi embert megmozgat ez az egy esemény. Ha még valaki nem volt, akkor mindenképpen ajánlom neki, hogy nézze meg életében legalább egyszer.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>