«

»

nov 12

Halálos temetés

Daniel és Robert édesapja meghalt és a temetésre összegyűltek a családtagok, a barátok, a régi kollégák és egy titokzatos mély növésű (törpe) férfi. Már a szertartást se tudták megtartani, mert az egyik unokahúg vőlegénye, az unokaöccs lakásán véletlen valium helyett drogot kapott. Ezért totál zakkant lett. A halucinogén szer hatása alatt, azt hitte a kopórsó mozog így fellökte… Innentől kezdve egyre csak bonyolódnak a szálak a különös törpe és egyéb okok miatt. Daniel, a fiatalabb fiú és egyben az otthon maradós mindent magára vállaló férfi teljesen ki van akadva a végére, ráadásul bátyja, Robert a híres író előszőr nem akar segíteni, de végül minden dologra fény derül, a piszkos ügyek nap világra kerülnek és a temetést is sikerül lerendezni.

Nekem nagyon tetszett, igazából az egészet végig őrültködik. A színészek szerintem marha jól játszottak. A befejezés hatalmas (De kurva zöld itt minden.)! Ráadásul, ahhoz képest, hogy vígjáték, Daniel dühében elmondott gyászbeszéde komoly és szép volt. Nem mondom, hogy jobb, mint egy Ace Ventura film, de érdemes megnézni. Igazi angol humorral átszőtt film. Ahogy Troy mondja Howard-nak, hogy ott még maradt egy kicsi az arcán. :DDDD Meg amikor megmutatja Danielnek a képet Peter, húúú… Pár ronda szótól eltekintve, semmi nincs benne, ami miatt ne lehetne megnézni! Igazat megvallva 2010-ben megcsinálták újra, amiből láttam pár képet, de hááát… néger verziós és a címe: Haláli temetés. Port.hu-s hozzászólások eléggé megoszló véleményen voltak. De nekem tetszett. Viszont a 2010-es az egy kalap szar se. Csak próbálták lemásolni ugyanazokkal a poénokkal, de fele olyan jó se lett, mint az eredeti.

 

rendező: Frank Oz
forgatókönyvíró: Dean Craig
operatőr: Oliver Curtis
producer: Sidney KimmelDiana PhillipsLaurence Malkin
vágó: Beverley Mills

szereplő(k):
Matthew MacFadyen (Daniel)
Rupert Graves (Robert)
Alan Tudyk (Simon)
Daisy Donovan (Martha)
Kris Marshall (Troy)
Peter Dinklage (Peter)

http://www.port.hu/halalos_temetes_death_at_a_funeral/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=84705

http://www.youtube.com/watch?v=dnmvF7yBdQQ

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hal%C3%A1los_temet%C3%A9s

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>