«

»

jún 23

Alice Csodaországban

Alice Csodaországban (Alice in Wonderland) (2010)


Igazából én a könyvet nem szeretem, de a filmet nagyon. Tegnap néztem meg harmadszorra. Szerintem a történetet nem kell bemutatnom, bár ha valaki nem ismeri akkor tessék:   Alice egy bűbájos kisiskolás lány, aki álmában a Nyuszi után eredve egy mély kúton át Csodaországba jut, ahol különböző varázsszerek hatására hol icipicivé, hol óriássá válik; abszurd beszélgetéseket folytat különféle alakokkal, többek között a Szív Királynővel.

A 2010-es film a 19 éves Aliceról szól, aki újra bele esik a lukba, de ott már egy borzasztó Odaországot talál. Mindenki tőle várja, hogy felszabadítsa őket a Vörös királynő (Szív királynő) uralma alól, a sárkánygyík legyőzésével. Ő már nem emlékszik a kislány korában átélt eseményekre és mindent álomnak vél.

Alice Kingsley – Mia Wasikowska

Bolond Kalapos – Johnny Depp

Vörös királynő – Helena Bonham Carter

Fehér királynő – Anne Hathaway

Több híres színész pedig a hangját adta a különböző figuráknak. Küztük van Alan Rickman, Michael Sheen, Matt Lucas, Stephen Fry, Crispin Glover, Christopher Lee és még sokan mások.

Én mindenkinek csak ajánlani tudom, a zenéje és a látvány világa nagyon jó, a színészekről meg ne is beszéljünk. Ez egy könnyed esti családi kikapcsolódás. De, aki nagyon oda van az eredeti könyvért, az más történetet várjon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>