«

»

jan 19

Batman 1989 és Batman Returns (Batman visszatér)

Tim Burton siker filmje a DC Comics Batman nevű szuperhősének első film adaptációja. Nekem talán ő az egyik kedvenc szuperhősöm. Alap sztorija, hogy egy színházból kijön egy gazdag házaspár és a fiuk. Egy sikátorban egy rabló (egyes verziók szerint a késöbbi Joker) megöli Thomas Wayne-t és feleségét, a fiú így árván maradt. Alfred a komornyik nevelte fel, aki késöbb is segítője marad. Bruce felnőve álarcos igazságszolgáltató lesz, aki megtisztítja Gotham City-t a kis és nagy bűnözőktől.

Ilyen például Jack Napier, akit Batman véletlen belelök egy vegyszerrel teli kondérba. Ekkor lesz belőle Joker, az őrült vigyorú gonosztevő. Persze az új természetének megfelelő stílusú bűnözőtársakkal (bohócok, cirkuszi mutatványosok) és fegyverekkel (állandó vigyort és halált okozó gáz…stb.). Persze bosszút esküszik Batman ellen és mindent megtesz azért, hogy megölje. Aztán ott van még Vicky Vale, a szép fotóriporter nő, aki persze összejön Bruce Wayne-nel. A végső összecsapásnál pedig persze, hogy a jó győz (de ezzel nem lövök le nagy poént, mert általában a képregény adaptációk 98%-ban a jó győz).

Szerintem tök jó meg minden, de én a Batman Begins-t jobban bírom, Christian Bale-lel (meg Michael Keaton is sokkal jobb Alfred szerepében, Michael Gough). De attól még elismerem, hogy Tim Burton nagyon pöpec filmet csinált. Érdemes megnézni, főleg olyanoknak akik szeretik az ilyen típusú filmeket.

Michael Keaton (Batman/Bruce Wayne)
Jack Nicholson (Joker/Jack Napier)
Kim Basinger (Vicki Vale)
Jack Palance (Carl Grissom)
Pat Hingle (Gordon)
Jerry Hall (Alicia)
Michael Gough (Alfred Pennyworth)

A film előzetese

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HlsM2_8u_mk[/youtube]

és Joker parádés zenéje (Prince)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q1qv7FMv2Yk&feature=related[/youtube]

Röviden a második részről a Batman Returns-ről, hát az jóval gyengébbre sikerült, bár én bírom Danny DeVito-t. De valahogy ez a gusztustalan, rusnya Pingvin nekem nem jött be. Az alamuszi Max Shrek-kel (Christopher Walken-nel) egyetemben.  Amúgy Bruce szakított Vicky-vel és megjelenet a Macskanő! Selina Kyle-t a macskák változtatták át, ez már elég mágikus (amúgy Pingvin se túl reális a három ujjával), miután meghalt, mert megölte a főnöke…stb. Igazából a hapsiknak lehet, hogy bejön a feszes bőrszerkóban rohangáló,

Következő háztetőkön ugráló és ostorral csapkodó csaj, és bár elvileg minden nő macska, de én biztos, hogy a nap 24 órájából 15-öt végig aludnék, aztán kajálnék, kényeztettetném magamat, nagy kegyesen körbe néznék néha birodalmamban és, ha nagyon idegesítene néha elkapnék egy-egy egeret (na ja a szexi cicus és a lusta disznó nem ugyanaz, bár macska-macska). Ha valakit érdekel nézze meg, de állítom az első rész és a Christopher Nolan által rendezett Batman-ek sokkal jobbak.

Michael Keaton (Bruce Wayne/Batman)
Danny DeVito (Oswald Chesterfield Cobblepot)
Michelle Pfeiffer (Selina Kyle)
Christopher Walken (Maximillian ‘Max’ Shreck)
Michael Gough (Alfred Pennyworth)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RKiG_9C5T8E[/youtube]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>