X-men

Nekem nagyon tetszettek ezek a filmek. Az X-men-ek mutánsok, akik az evolúció egy következő lépcsőfoka-> emberfeletti képességeket birtokolnak, és ezeket a képességeiket az emberiség javára és védelmére kívánják használni. Vannak más mutánsok is, akik vagy szégyellik és elrejtik az adottságukat vagy persze, mint képregény-adaptációban mindig, világuralomra akarnak törni. Az én kedvenc képességem (,amit szívesen birtokolnék) az a gondolatolvasás. Ez a képesség Charles Xavier-nek van meg (X professzor), aki egy szerencsétlen baleset miatt tolószékbe kényszerült még sok-sok évvel ezelőtt.

Az ő családi birtokán fekszik egy iskola, ami a mutáns gyerekek védelmére és tanítására létesült. X professzor segédei között van Jean Grey (tárgyak mozgatása), Scott Summers / Küklopsz (aki a szemeivel lézer sugarakat lő ki, ezért szuper spéci napszemüveget visel mindig) és Ororo Munroe / Ciklon (aki megtudja változtatni az időjárást). A főellenség Magneto/Eric Lensherr (fémtárgyak mozgatása)

Xavier fiatalkori barátja, akivel azért “szakítottak”, mert más elveket vallottak a mutánsok emberekhez való viszonyához; Eric szerint az emberek az ellenségeik, akik kitaszítanák őket, az első részben pedig arra törekszik, hogy mindenkit mutánssá változtasson; Charles pedig védené és beilleszkedne az hétköznapi emberek közé, akiket az X-Men-ekkel véd meg. Magneto jobbkeze Mystic/Raven, aki bármilyen emberré áttud alakulni, akit már látott életében, egyébként eredeti alakjában kék pikkelyes bőrű.

Van egy lány, Marie/Vadóc, aki ha hozzáér valakihez, akkor elszívja az energiáját (mutánsoknál a képességüket a fizikai kontaktus idején), hogy ne veszélyeztessen senkit elszökik otthonról. Egyszercsak összefut Farkassal/Logan-nel egy verekedés tagjaként, ahol a gyenge Farkas simán leveri a nála kétszer nagyobb izomállatot. Mint később kiderül Farkas tehetsége az öngyógyítás, ráadásul még régen adomontium nevű forró folyékony fémet (ami a “legerősebb” fém) nyomtak a testébe, amit gyorsan lehűtöttek, így halálos fegyvert készítettek Loganből, akinek a kezéből a bütykök között kezenként három fémpengét tud kiereszteni, ami igaz, hogy iszonyatos fájdalommal jár, de néha jól jönne. Farkas és Vadóc összecsapódnak és együtt folytatják útjukat, amikor belefutnak Magneto embereibe, akiktől Küklopsz és Ciklon mentik meg őket. Így kerülnek Xavier professzorhoz. Innentől kezdve 3 részen keresztül Magneto ellen küzdenek. Páran meghalnak, új mutáns képesség eltörlő szert fedeznek fel (egy másik mutánsból) és előkerülnek új veszélyesebbnél veszélyesebb képességgel rendelkező emberek. Eddig öt része van:

X-Men – A kívülállók (2000)

Hugh Jackman (Logan / Farkas)
Patrick Stewart (Charles Xaviér professzor)
Halle Berry (Ororo Munroe / Ciklon)
Ian McKellen (Eric Lensherr / Magneto)
Famke Janssen (Jean Grey)
James Marsden (Scott Summers / Küklopsz)
Rebecca Romijn (Mystique / Raven Darkholme)
Anna Paquin (Marie / Vadóc)

X-Men 2 (2003)

Hugh Jackman (Logan / Farkas)
Ian McKellen (Eric Lensherr / Magneto)
Halle Berry (Ororo Munroe / Ciklon)
Patrick Stewart (Charles Xaviér professzor)
Famke Janssen (Jean Grey)
James Marsden (Scott Summers / Küklopsz)
Anna Paquin (Marie / Vadóc)
Brian Cox (William Stryker)
Rebecca Romijn (Mystique)
Alan Cumming (Kurt Wagner)

X-Men 3 – Az ellenállás vége (2006) a kronológiai sorrendben a legkésőbbi film, amit szerintem csak töltelékfilmnek csináltak, nekem annyira nem tetszett.

Hugh Jackman (Logan / Farkas)
Halle Berry (Ororo Munroe / Ciklon)
Ian McKellen (Eric Lehnsherr / Magneto)
Patrick Stewart (Charles Xaviér professzor)
Famke Janssen (Jean Grey)
Anna Paquin (Marie / Vadóc)
James Marsden (Scott Summers / Küklopsz)
Rebecca Romijn (Raven Darkholme)
Ben Foster (Warren Worthington III)
Ellen Page (Kitty Pryde)

X-Men kezdetek: Farkas (2009) Logan, azaz Farkas eredeti történetét dolgozzák fel, hogy ki volt, hogyan lett ilyen amilyen, ráadásul a családjára, a szerelmére, és az emlékezetkiesésére is fény derül.

                     Liev Schreiber (Victor Creed)
Hugh Jackman (Logan)
Danny Huston (William Stryker)
Lynn Collins (Kayla Silverfox)
Ryan Reynolds (Wade Wilson)
Troye Sivan (James)
Dominic Monaghan (Barnell Bohusk)

X-Men Elsők (2011) Ez az, ami nekem talán a legjobban tetszett. A legelső X-Men-ek, azaz Charles és Eric fiatalkoráról szóló film, ami hűűűűűűűűűűűű… nagyon jó!!! Csak ennyit lehet mondani. I love James McAvoy and Michael Fassbender.

X-Men: Az elsőkX-Men: Az elsők

James McAvoy (Charles Xavier professzor)
Michael Fassbender (Erik Lehnsherr/Magneto)
Jennifer Lawrence (Raven Darkholme/Mystique)
Kevin Bacon (Sebastian Shaw)
January Jones (Emma Frost)
Rose Byrne (Dr. Moira MacTaggert)
Nicholas Hoult (Hank McCoy/Beast)
Zoë Kravitz (Angel Salvadore)

X-Men First Class MovieX-men First Class Movie

 

a

2 comments

    • Névtelen on 2016. március 31. csütörtök at 14:40

    Én Kozma Tímea vagyok és nem is mered a profeszort mert én is mutáns szeretnék leni.

    • Ági on 2013. február 19. kedd at 17:55

    Szia.Én is megőrülök ezért a filmért.Nekem a kedvencem a Farkas/Logan.Egy nap több mint 3-Szor megnézem az X-Men 1-től a Farkasig.Nagyon jó az oldalad!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.