«

»

dec 11

Üvöltő szelek (Wuthering heights) 1998

Eddig csak ezt a feldolgozását láttam a könyvnek, de nagyon tetszett, persze ha valaki megnézi, hogy ki játsza Hareton Earnshaw-t és megnézi az erről a színészről készült bejegyzésemet, akkor kezdi kapizsgálni miért szeretem ezt a filmet nagyon. 😀 http://blogolok.ingyenblog.hu/?p=144

A sztorit leírtam már itt: http://blogolok.ingyenblog.hu/?p=231 . Eléggé könyv hű film. Mivel Heathcliff-et eleve nem kedvelem, ezért őt nem fogom agyon dícsérni, de a színész, aki alakította (Robert Cavanah) jól játszott.

Catherine (Orla Brady) szerintem nem bontakozott ki eléggé, de ő is jó volt, meg szép színésznő, aki alakította.

A könyvben Nelly (Polly Hemingway) többször szerepel.

Az ifjabb Catherine Linton (Sarah Smart) nagyon ügyes.

Hareton Earnshaw-ot Matthew Macfadyen (2005-ös Mr. Darcy) alakította, alig 24 évesen és már akkor is jól nézett ki, azzal a hosszú hajával és kis borostájával! Egyébként nagyon jó volt, csak keveset  szerepelt. És még egy színészt érdemes megemlítenem. Ő pedig Crispin Bonham-Carter (=Mr. Bingley-vel a 95-ös Büszkeség és balítéletből), jól játszott nagyon, és már a könyv olvasásakor is nagyon sajnáltam Edgar Linton-t.

Linton Hethcliff (William Mannering) teljesen hitelesen játszotta el a nyűgös és kényes fiút, aki nagyon fél az apjától. A zenéje is jó volt a tájjal együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>