«

»

jún 30

Két horrorfilm Johnny Depp főszereplésével

Az első horrorfilm Az Álmosvölgy legendája (Sleepy Hollow) (1999).

“A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértetjárta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New Yorkból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelő, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek… A falubéliek váltig állítják, tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas!”

Forrás: www.port.hu

A Tim Burton által rendezett film, bár fej levágós horror, inkább csak hátborzongató, mint tele gatyás film. Én a nézése közben néha akkorákat röhögtem, hogy anyum hülyének nézett, mert tudta, hogy horrort bambulok. Johnny Depp nagyot alakít (ő Ichabod Crane felügyelő), a női főszereplő Christina Ricci (Katrina van Tasselt játsza). A sztori jó, a zenéje kísérteties, a képvilága szép, és bár Christopher Walken (Fejnélküli Lovas) képe undorító (amikor azt mutatják, hogy vágták le a fejét), de azért a színészi munka is jó. A végén levő nagy poént nem lövöm le, ha érdekel nézd meg a filmet! Nekem nagyon tetszett, bár régebben láttam, de már tervezem, hogy újra megnézem. Ha nem vagy gyenge idegzetű, akkor nézd meg nyugodtan!

A második horrorfilm a Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya (Sweeney Todd – The Demon Barber of Fleet Street) (2007)

Ezt a filmet pár napja láttam, bár közel se tetszett annyira, mint Az Álmosvölgy legendája. Port.hu-n thrillernek mondják, talán a zenés thriller a legmegfelelőbb kifejezés. Amúgy erről szól:

“A borbély Benjamin Barker egyszerű, boldog életet élt feleségével és a kislányával Londonban. Ám a gonosz Turpin bíró szemet vetett a gyönyörű asszonyra. A férfit hamis váddal Ausztráliába száműzte, ő pedig magához édesgette a nőt és a kislányt. Évekkel később a férfi visszatér a rabságból, ahol csak a bosszú éltette. Sweeney Todd néven borbélyüzletet nyit a Fleet Streeten, és az oda betérőkön áll bosszút a vele történt igazságtalanságért. A véres gyilkosságokban a szomszédasszonya, a pitesütő Mrs. Lovett a társa, aki segít eltüntetni a hullákat. Húsos pitéjének gyorsan híre megy.”

Johnny Depp (Sweeney Todd)
Helena Bonham Carter (Mrs. Lovett)
Alan Rickman (Turpin bíró)
Timothy Spall (Beadle Bamford)
Sacha Baron Cohen (Signor Adolfo Pirelli)
Jayne Wisener (Johanna)
Jamie Campbell Bower (Anthony Hope)

Nem volt amúgy annyira rossz film, de valahogy olyan hülyén kutyultak össze mindent, meg azért amikor az emberekből készült húsos pitét eszik nagy vígan mit sem tudva a vendégek, ott azért elgondolkodtam. Amúgy egy újabb érdekes film volt Tim Burton-től.  A zenéje jó és a színészek se játszanak rosszul. Akit érdekel nézze meg, ízlések és pofonok (lehet, hogy valakinek ez a kedvenc filme, annak bocsi)!

Következő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>