«

»

dec 19

Super 8 avagy pár amerikai gyerek űrlényes kalandba keveredik

Amerikai sci-fi gyerek főszereplőkkel, Spielberg-gel, mint producer. Az űrlény nagyon gusztustalan, ocsmány és persze szegénynek nem engedték megépíteni az űrhajóját, hogy haza mehessen (sajnos nem volt “E.T. haza telefonál”-os mondat benne). Amúgy nem rossz film, főleg aki szereti az olyan filmeket, ahol gyerekek mentik meg a világot, a főszereplő srácnak, Joe-nak (Joel Courtney) nem túl rózsás a kapcsolata az apjával miután meghalt az anyja (persze mindenki gondolhatja, hogy a végén kibékülnek és lesz NAGY ÖLELÉS).

Ráadásul a fiú és az egyik legjobb barátja, Charles (Riley Griffits) ugyanabba a lányba szeretnek bele, ő Alice (Elle Fanning). Sajnos szegény kövér Charles-nak nincs sok esélye (hiszen mindig a vékony főszereplő fiúba lesz szerelmes az aranyos csajszi). Ott van még Cary, a petárda mániás fiú (Ryan Lee); Martin, aki ha fél akkor hány (Gabriel Basso) és Preston, aki nem megy el Alice kiszabadítására (Zach Mills). Különben Charles egy zombi filmet csinál a barátaival, Az ügy címmel.

Ebbe kéri meg feleség szerepre Alice-t (mert tetszik neki). A forgatáson egy kis vasútállomásnál jön egy nagy teherszállító vonat, közben a sínekre befordul egy kis teherautó. Nagy ütközés, hatalmas robbanások, a gyerekek össze-vissza menekülnek, furcsa fehér kockák mindenhol és megjelennek a katonák is. A színész palánták meg elhajtanak Alice apjának kocsijával. Különböző eltűnések következnek, Joe és Alice között már alakulna valami, de a szüleik eltiltják őket egymástól… Nem írom le, hogy még mi történik, mert akkor nem lenne érdemes megnézni.

A Port.hu-n 16 karikásnak van írva, de ha valaki nem félős vagy bírja az űrlényeket, akkor megnézheti. Szerethető film és a gyerekszínészek nagyon jók. Szerencsére nem úgy mentik meg a világot, hogy 3 petárdával felrobbantják az alien-t. Végülis ők csak Alice-ért mennek el és az egész amerikai drámai rész csak annyi, hogy Alice és Joe kibékülnek a szüleikkel. Ha valaki még többet akar megtudni a filmről ajánlom ezt a cikket: http://filmbuzi.hu/archives/2011/06/22/super-8/

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0mxUi1cUoXs[/youtube]

Képek a Port.hu-ról, saját készítésből, a plakátok pedig a Google-ról.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>