«

»

jan 19

Az utazó

Az egész film Párizsban indul, ahol Elise Clifton-Ward-ot (Angelina Jolie-t) lesi pár titkosügynök/rendőr (most így 10 perccel a film befejezése után már nem is tudom), ücsörög a kedvenc kávézójában teázva és croissant majszolva, amikor egy futár levelet hoz neki. Ebbe a régi szerelme (Alexander Price) írt, hogy szálljon fel a 8.22-es velencei vonatra a Gare de Lion-on és ott egy őhozzá nagyon hasonló pasit keressen, akiről majd azt hiszik az ügynökök, hogy ő. Van is egy amerikai hapsi, Frank Tupelo (Johnny Depp), egyébként matektanár, akit Elise hasonlónak lát. Le is ül vele beszélgetni, aztán Velencében elviszi egy hotelba (Hotel Danieli, jó kis luxus szálló) és igazából itt kezdődnek bonyodalmak, mert persze Frank-et kiakarják nyírni (többször is), egy kis romantika, egy kis akció, titkok kerülnek napvilágra… stb. szóval ami egy jó akciófilmhez kell.

Hát igazából nekem tetszett. Akármennyire is lehúzták, jó az eleje kicsit uncsi volt, de a végére szerintem elég jó film kerekedett ki belőle. Olyan aranyos kis romantikus akció film. Egyáltalán nem az a, hú de nagyon kell rajta gondolkodni, de azért mégis csináltak egy szép csavart a végére, mégha ezt egy kicsit lehetett is sejteni. Velence pedig, hát igen, gyönyörű. Depp olyan kis ügyefogyott, de kedves, meg vicc, ahogy próbálja magát menteni; a kedvenc mondatom tőle ebben a filmben: “De szeretem” óóóóóóó… 🙂 Ez nagyon aranyos volt.

Angelina-t meg én úgy igazából nem nagyon kedvelem, de a kicsit hideg elegancia jól állt neki és elismerem, hogy jó színész.

Angelina Jolie (Elise Clifton-Ward)
Johnny Depp (Frank Tupelo)
Paul Bettany (John Acheson)
Timothy Dalton (Jones)
Steven Berkoff (Reginald Shaw)
Alessio Boni (Cerato)
Christian De Sica (Lombardi)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9Ro2pAYdV_A[/youtube]

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>