«

»

jan 20

Mr. Popper pingvinei

Ez egy 2011-es kis családi komédia. Aranyos, de nagyon amerikai és azért Jim Carry-től jobban szeretem az Ace Ventura-kat és a Maszkot, mert azokkal ezerszer jobbak és viccesebbek, sajnos már Jim Carry se olyan ügyes, mint régen.

A történet, annyi, hogy van egy kisfiú, akinek az apja folyamatosan utazik, aztán 30 évvel késöbb, már sikeres ingatlanos, elválva, két gyerekkel az exfeleségénél. Ahhoz, hogy csatlakozhasson három nagy ingatlannal foglalkozó öreg trottyhoz meg kell szereznie a Central Park egyetlen magántulajdonban lévő éttermét. Közben az apja is meghal, aki ráhagy egy pingvint. Persze a szupermenő New York-i lakásban elég furán néz ki egy pingvin. Főleg, hogy egy apró félreértés miatt kap még ötöt. Aztán a lányának szerelmi problémái vannak, úgyhogy azt is megkéne oldani… stb. Sok minden egyszerre. Ja, és persze a titkárnője is elég fura, mert a legtöbb szót igyekszik helyettesíteni egy P betűs szinonimával, ő Pippi, de aranyos volt és olyan jó alliterációkat csináltak neki magyarban, hogy teljes elismerésem.

A végére minden jóra fordul, mindenki örül, mindenkinek minden problémája megoldódik, még a pingvineknek is (Csipi, Büdi, Parancsnok, Nyafi, Nimród és Hapsi). Sajna, ez egy agyoncsépelt sztori, hogy a morcos főszereplőből egy állat/gyerek/valami más miatt a film végére vidám és kedves lesz, mindent rendbe hoz, amit elszúrt az életben… stb Szóval eléggé kiszámítható volt a vége.

Jim Carry volt már jobb. Madeline Carroll jó volt, őt a Flipped óta kedvelem. Carla Guggino-t én az Álomháborúból ismerem. De végülis úgy igazából senki se volt olyan kiemelkedő, hogy azt mondjam, hogy ennél jobb filmjét még nem láttam vagy valami hasonlót.

Ha valakit érdekel nézze meg, de egy ismert sztori újabb feldolgozása, és Jim Carryhez képest elég gyenge volt.

Jim Carrey (Tom Popper)
Carla Gugino (Amanda)
Angela Lansbury (Mrs. Van Gundy)
Madeline Carroll (Janie Popper)
Maxwell Perry Cotton (Billy)
James Tupper (Rick)
Philip Baker Hall (Franklin)
Ophelia Lovibond (Pippi)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>