Nanny McPhee – A varázsdada

Ez egy Mary Poppins csúnya verziós története. Amúgy tök jó, ha nem lenne benne az a szamár, akkor még nem is lenne gagyi. Jó kis családi szórakoztató film, tanulsággal, szeretettel, varázslattal, humorral, szemét nagynénivel és sok gyerekkel.

Arról szól, hogy van egy férfi, Mr. Brown (Colin Firth), egy éve halt meg a felesége és egyedül neveli hét, okos, de pimasz gyerekét: Simon (Thomas Sangster), Tora (Eliza Bennett), Eric (Raphael Coleman), Lily (Jennifer Rae Daykin), Christianna (Holly Gibbs), Sebastien (Sam Honywood) és Aggy, azaz Agatha, az egy éves kisbaba (Hebe  és Zinnia Barnes).  Miután sikerült 17, azaz 17 db nevelőnőt az őrületbe kergetniük, titokzatosan megérkezik Nanny McPhee (Emma Thompson), aki egyet koppantva a botjával varázslatokkal tanítja meg azt az öt leckét a Brown gyerekeknek, amit tudniuk kell ahhoz, hogy jók legyenek. A gyerekek először egyenesen utálják és hipnotizőrnek vagy boszorkánynak tartják. Hát igen nem is túl bizalomgerjesztő a két bibircsókos, nagy orrú, hosszú szemfogú Nanny McPhee, aki ahogy kezdik megszeretni a gyerekek úgy szépül (egyre emma thompsonosabb lesz).

Aztán ott van még Evangeline (Kelly Macdonald), a mosogatólány, aki nagyon szereti a gyerekeket és… na, jó erre rá lehet jönni, Mr. Brown-t is “eléggé kedveli”.

Van egy nagynéni, aki fizet Mr. Brown-nak, hogy eltarthassa a gyerekeit. Ezt a támogatást képes visszavonni, ha a családfő nem házasodik meg egy hónapon belül. Az egyetlen lehetőség Szaporáné Szeléna (Celia Imrie), aki hát… hogy is mondjam elég rámenős (és akkor finoman fogalmaztam). Sok-sok kalamajka után minden jó, ha a vége jó.

Nekem tetszett, tényleg aranyos kis mese, a szereplők jók (a gyerekszereplők is), kivétel nekem Celia Imrie, azaz Szaporáné akinek a stílusát nagyon nehéz elviselni, meghát persze a nagynénit se bírtam nagyon, de nekik ilyen volt a szerepük.

A gyerekeknek olyan eszement ötleteik vannak, főleg amikor Szaporáné látogatóba jön. Fúúúúúj… Viszont nem rossz, ahogy Nanny McPhee ráveszi őket a leckékre.

Aztán a port.hu-n az egyik hozzászólásban megnyugtatja a kommentelő, a hölgynézőket, hogy “Colin Firth szerelmetes borjúpillantásai nem maradnak el” és teljesen egyetértek vele. 😀

(tudom, hogy nem túl jó kép, de ezt találtam)

A pap meg, ugyanaz a hapsi, aki a Love Actually-ben (Igazából szerelemben) ezt mondja: “Páran a tanári karból is beszállunk, ezért előre is elnézést”. 😀

“Valamit meg kell értenetek velem kapcsolatban, ha szükség van rám, de nem szerettek, akkor maradok. Ha szerettek, de már nincs rám szükség, akkor elmegyek.”

a

1 comment

    • ginu on 2014. május 12. hétfő at 21:17

    65rrtgdzhd

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.