Kaszanóva – Casanova

Most néztem meg a Kaszanóvát. Nekem nagyon tetszett, mert vicces volt és Heath Ledger pillantásai se voltak utolsók. Kár érte, szegény 2008-ban meghalt (bár ezt szerintem mindenki tudja, úgy hallottam gyógyszer túladagolásban és abban, hogy beleőrült Joker szerepébe). Nagyon jól játszott, tényleg nagyon tetszett.

Történet: mindenki ismeri a híres csábító, Casanovát, aki nők ezreit ejtette rabul az apácanövendékektől a nemesasszonyokig. A film arról szól (SPOILER KÖVETKEZIK, HA NEM AKAROD MEGTUDNI A VÉGÉT  ÉS A VÉGKIFEJLETET NAGYVONALAKBAN, AKKOR  NE OLVASD EL CSAK A KÖVETKEZŐ BEKEZDÉST OLVASD, EZT NE), hogy hogy lett Casanova először igazán szerelmes és, hogy lépett helyébe egy másik férfi, aki átvette a szerepét. Míg az igazi eltűnt örökre. Jó lelöttem a poént, de én előre szóltam!!!

Szóval egy kisfiút a színésznő édesanyja, otthagyja a nagymamájánál, belőle Senior Giacomo Casanova. Egy apácakolostorból menekülve, bejut az Egyetemre, ahol éppen egy nő, Francesca Bruni, felfedi magát (férfi ruhában szökött be) és harcol a nők jogaiért, miközben egy kis hőlégballont enged fel. Casanova ennek segítségével próbál elmenekülni, de elkapják. Szerencsétlenségére csak akkor maradhat Velencében, ha feleségül vesz egy tisztességes lányt. Ki is néz magának egyet, Victoriát, akibe a lánnyal szemben lakó fiú, Giovanni Bruni évek óta szerelmes és egyben ő az öccse Francesca-nak is. Casanova végülis beleszeret Francesca-ba, akinek viszont van egy vőlegénye, akit még sose látott. Szóval bonyolult…. 😀 Persze minden jó, ha a vége jó (és tényleg jó)!!!

Natalie Dormer starring as Victoria in Casanova (2005).

De tényleg jópofa, rengeteget lehet rajta nevetni, a színészek szuperek: Heath Ledger (Casanova) eszméletlen jó, Sienna Miller (Francesca) is nagyon jó, Charlie Cox (Giovanni) őt azóta szeretem, hogy a CSillagporban játszott, Oliver Platt (Paprizzio) szegénynek elég hálátlan szerepe van, de a befejezés… 😀 És persze a Pucci püspököt játszó, Jeremy Irons-t is meg kell említeni, bár őszintén a negatív szerepe miatt én nem bírtam.

a

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.