«

»

jún 30

Valóság és Álomvilág

Böszörményi Gyula Álomfogó-regények

Ha nem ismernéd ezt az egész világot akkor először a Gergő könyveket ajánlom:

Gergő és az álomfogók

Gergő és a bűbáj ketrec

Gergő és a táltosviadal

Gergő és az álomvámpírok I.

Gergő és az álomvámpírok II.

Ezekről a könyvekről itt kaphatsz bővebb ismertetőt:  http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81lomfog%C3%B3-reg%C3%A9nyek

Remélem tetszeni fog, bocsi, hogy bővebben nem írtam róla.

Böszörményi Gyula: Zsófi és az ősboszorkány

Ez a könyv 3 külön történetet ír le, ami csak Farkas Húga (késöbbi Bűvellő) kalandjairól szól:

“Botlik Zsófi átlagos budapesti lány. Látszólag. Aki azonban ismeri a sámánok, táltosok, vagyis a dob szavával révülő bűbájosok világát, az jól tudja, hogy Botlik Zsófi valójában Farkas Húga, másnéven Büvellő, a Rontásűzők és Szörnyszivatók Árnyjurtájának tanulója. E vaskos kötetben az olvasó mindjárt három történetet talál. Látszólag. Aki azonban elolvassa, az hamar rájön, hogy a fiatal, tapasztalatlan, de nagyon is talpraesett rontásűző lánynak valójában mindhárom kaland során ugyanazzal a rettenetes ellenféllel kell szembenéznie. Ő Lúdvérc, az ősboszorkány, aki még soha nem engedte ki élve a karmai közül azt, akire rontást kívánt szórni. E könyv lapjain pedig Büvellőre veti ki bűvhálóját, hol a csodákkal teli erdélyi Havasokban, hol a rémségekkel zsúfolt Boszorkánypláza sötét folyosóin, hol pedig az ártó és segítő szellemektől nyüzsgő Tetejetlen Fán!”

Itt nézd meg, ha még érdekel: http://www.libri.hu/konyv/zsofi-es-az-osboszorkany.html

Monyákos Tuba élettörténete

Monyákos Tuba a Lidérc Árvák Fészkében

Monyákos Tuba és a csatornalidércek

Monyákos Tuba és a Tűzhangya-sámán

Monyákos Tuba, a dohánylidérc életét meséli el ez a három könyv azokról az időkről, amikor Tuba még pipamocsoklidércként tengette életét. Szóval a Révülők Találkozója előtti éveket. Főhősünk mindig nagy galibába keveredik, leleplez több összeesküvést és megalakítja a Lidércvihánc Gerillák akciócsoportját. Mindezeket a 78 éves Tuba meséli el okító célzattal Kis Rafael elítéltnek, aki bár éber  mégis látja az álomlényeket. Az IGÁZÓ (Igencsak Gondverte Álomlények Zártosztályi Óvhelye) főigázgatója, szóval Monyákos Tuba sötét titokra lel az elítélettel kapcsolatban, de ez csak harmadik könyv végén derül ki én meg nem lövöm le a poént.

Böszörményi Gyula

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>