Midnight in Paris – Éjfélkor Párizsban

Húúúú… nagyon nagyon nagyon tetszett. Mindenképp megérdemel egy Golden Globe jelölést. Elismerésem. Rosszabbra számítottam, de nagyon jó filmet hozott ki belőle Woody Allen. Főleg, hogy milyen neveket soroltak fel benne: Hemingway, Coco Channel… stb. Elképesztő. Párizs gyönyörű. A zene tényleg nagyon franciás és a 1920-as éveknek is nagyon jó számokat választottak.

Arról szól, hogy Gil (Owen Wilson), a hollywoody forgatókönyvíró és párizs-őrült a menyasszonyával, Inezzel (Rachel McAdams) elutaznak Párizsba a jövendőbeli após üzlete miatt. Az ízlésük nagyon más, míg Gil az esőben sétálva gyönyörködne Párizsban, addig Inez Hollywood környékén lakna fényes napsütésben. Ráadásul valószínűleg az egyik barátjával, Paul-lal kavar.

Gil egy borkostoló est után Párizs zegzugos utcáin eltévedve egy kis térre jut, ahova egy 20-as évekbeli kocsi érkezik, ahova be is száll. Először nem is hiszi el, de aztán rájön, hogy tényleg a Fitzgerald házaspárral, Hemingway-jel, Cole Porter-rel, Pablo Picasso-val, Djuna Bartes-sel és a többi akkori művésszel beszélget. Megmutatja Gertrud Stein-nek a regénye kéziratát, aki rávezeti, hogy milyenné írja át, hogy igazán jó legyen.

Megismerkedik Adriana-val a gyönyörű lánnyal, aki most éppen Picasso-val van együtt, és azért jött Párizsba, hogy divatot tanuljon Coco Channel-től… stb. Közben a valóéletben is sok minden kiderül+változik.

Tényleg nagyon jó film mindenképpen érdemes megnézni, +jók a színészek is.

Rachel McAdams (Inez)
Owen Wilson (Gil)
Marion Cotillard (Adriana)
Michael Sheen (Paul)
Mimi Kennedy (Helen)
Kurt Fuller (John)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BYRWfS2s2v4[/youtube]
Adrien Brody (Salvador Dalí)
Tom Hiddleston (F. Scott Fitzgerald)
Sonia Rolland (Joséphine Baker)
Corey Stoll (Ernest Hemingway)
Kathy Bates (Gertrude Stein)

a

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.