«

»

feb 04

Ha igaz volna – Just Like Heaven

Nekünk ez már klasszikusnak számít. Romantikus film Mark Ruffalo-val és Reese Witherspoon-nal.

Elizabeth Martinson számára minden a munkáról szól. Semmi randi, semmi kikapcsolódás (össz-vissz egy gyönyörű kertről álmodozik). Most is 26 órás műszakban van a doktori állásért, amit meg is kap. A nővéréhez kell mennie, mert az vakrandit szervezett neki, az egyik ismerőse barátjával (akit egyébként még sosem látott). Mindez nem jöhet össze, mert Elizabeth karambolozik egy kamionnal.

Pár hónappal később David Abott lakást keres, és különös módon egy papír kerül a kezébe, ami egy olyan lakáshoz tartozik amiben még a “kanapé is jó”. Ki is veszi, de nem sokkal a beköltözés után egy csinos, szőke nő jelenik meg (Elizabeth), akivel jót veszekszik azon, hogy a lakás kié. A nő viszont eltűnik. Aztán újra megjelenik és halálra idegesíti a férfit. Aztán kiderül, hogy ELizabeth át tud menni a falakon és tárgyakon. Teljesen kétségbe esnek, David szerint halott a lány, de az azt mondja, hogy nem (szóval jól elvannak).

David még egy természetfeletti könyvekkel foglalkozó üzletbe is elmegy, ahol az eladóval, Darryllel beszélget, aki egy kicsit látó. Sőt, David még szellemírtókat és kínai szelleműzőket is felfogad a nyugalma érdekében. A nő mégis marad és nekiállnak kideríteni, hogy ki is ő, mert semmire se emlékszik az életéből, csak a lakására.

Miután sok mindenen keresztül mennek, kiderül, hogy Elizabeth kómába esett 3 hónapja, és lehet, hogy lekapcsolják a gépekről. Közben egyre jobb lesz a viszony köztük és egymásba szeretnek (ezt el is várta mindenki). David mindent megtesz, felkeresi Abby-t, Lizzy nővérét, de az végül egy hús bárddal kergeti el.

Végül David kétségbe esett lépésre szánja el magát: elrabolja Lizzy testét! Ehhez márcsak egy erkölcstelen barát, John (Donal Logue) és pár eszköz kell (kiskamion, lélegeztető gép… stb.). A barátnak csak a kórházban mondja el, hogy miért jöttek, aki először nem hiszi el, de aztán meggyőzik és amikor belép a kórterembe, hogy ez Elizabeth, akivel ő összeakarta hozni David-et, de a lány nem tudott eljönni, mert balesetet szenvedett. A szöktetés végülis nem sikerül, de mielőtt még lefognák a biztonsági őrök, David megcsókolja Elizabeth-et (mármint a testét, a lelkét nehéz lenne). És a lány csodák csodájára felébred a tartós kómából!!!  DE nem ismeri meg David-et. Így kettőjük kapcsolata megszakad.

Visszaköltözik a lakásába és felmegy a tetőre, ahol  David éppen ott fejez be egy nagyon szép kertet. Végül azzal, hogy megérintették egymás kezét (David visszaadta a pótkulcsot), Elizabeth felismeri VÉGRE és egy romantikus csókkal búcsúzunk tőlük. A film végére még beszúrják, hogy Darryl egy hógömböt nézeget, mintha abban látná a szerelmeseket és csak ennyit mond “Királyság”. The End

Személy szerint nagyon szeretem, kb. ötször láttam már és bár kívülről fújom, mindig élvezet megnézni. Vicces, romantikus, Mark Ruffalo jó hapsi, Reese Witherspoon aranyosan játszik, Jon Heder (Darryl) kedves és jó fej, Donal Logue (John=Jiji=erkölcstelen barát) marha röhejes és Brett (Elizabeth vetélytársa a kórházban) pedig nagyon szemét. Érdemes megnézni. A kedves romantikus vígjáték kategóriába tartozik: nevetséges helyzetek+aranyos párbeszédek+szerelmes pillantások. Kell ennél jobb szombat délután?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gAljpQSxgJs[/youtube]

Reese Witherspoon (Elizabeth Martinson)
Mark Ruffalo (David Abbott)
Donal Logue (Jack Houriskey)
Dina Spybey (Abby Brody)
Ben Shenkman (Brett Rushton)
Jon Heder (Darryl)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>