«

»

feb 12

Pleasantville

Igazán aranyos kis romantikus “fantasy” szerű.

Promo Poster

Arról szól, hogy a kicsit tv őrült David (Toby Maguire), aki odavan a Pleasantville című régi fekete-fehér sorozatért, egy fura távirányító segítségével az ikertesójával, Jenniferrel (Reese Witherspoon) bejut kedvenc sorozatába. A mintacsalád két gyermekének helyébe lépnek, így ők lesznek Bud és Marie Sue. Ez a világ nagyon különös: nincs tűz (a tűzoltók csak macskákat mentenek), nincs eső/villám, nincs szex,   nincs a könyvekbe semmi se írva, a kosárcsapat tagja mindenféle módon (hátrafelé, fél kézzel, pattintva…stb.) bedobják a kosárba a labdát, de legfőképpen nincsenek színek.

Persze David és Jennifer mindent felbolygat. Például Jennifer lefekszik a kosárcsapat kapitányával, Skip Martin-nal. Aki ezt elmeséli a kosarasoknak (innentől már nem is megy olyan jól a játék), akik ugyanezt teszik más lányokkal. Páran a különböző érzelmek miatt elkezdenek kiszínesedni.

Tűz üt ki, esni kezd az eső, Bud főnöke, a félénk Bill Johnson (Jeff Daniels), akinek tehetsége van a festészethez, de eddig nem merte, elkezd festeni (színessel). Vele lép félre Bud anyja, Betty Parker (Joan Allen). Miután Bud és Marie Sue elmesélik pár könyv történetét, azokba belekerül a sztori, így már lehet azokat olvasni. David összejön Margaret-tel (Marley Shelton), akinek Whitey-vel kellett volna járni… stb. Szóval rendesen felborítják a rendet.

Egyre több ember lesz színes, és akik fekete-fehérek maradtak, azok fellázadnak, gyűléseket szerveznek, kiáltványt tesznek ki a színesek ellen és olyan kiközösítés folyik, mint az apartheid. Bud-dal, Marie Sue-val és Bill-lel az élen vágnak vissza a színesek. Végül Pleasantville első bírósági tárgyalásán David még a polgármestert is színessé teszi egész Pleasantville-lel együtt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iAiyrees0uM[/youtube]

Szerintem egy nagyon érdekes film, a kiközösítésről, a változásoktól való félelemről, a szerelemről és a hovatartozásról. Szép kis film igazán tudom ajánlani, ezt a szürreális világról, ami “nagyon kellemes” szóló mozit. Bár én ilyen semmi kaland, csak monoton, mindenki mindenkivel kedves és tisztelettudó városban nem lennék képes élni. Az élethez kellenek izgalmak, érzések.

Következő

A vége az egy kicsit furára sikerült, nekem nem is az a bajom, hogy ottmaradt (végülis miért ne maradhatott volna ott?), nem, inkább az, hogy a valóságban mit mondanak eltűnt? elszökött? meghalt? ki tudja, ez a hiba van benne, de túl lehet élni. Egyébként Toby Maguire és Reese Witherspoon nagyon jól játszott, ügyesek voltak.

A végén a stáblista elején Fiona Apple – Across The Universe című száma megy, ha valakit érdekel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>