«

»

feb 17

Atonement – Vágy és vezeklés

Szép film, szeretett színészeim főszereplésével (Keira Knightley, James McAvoy), de a sztori! Persze-persze félreérti Briony a helyzetet, de hogy ennyire de ennyire szomorú legyen a vége! Lassan rájövök, hogy Keira Knightley filmjei sokszor nagyon drámaiak: Vágy és vezeklés, Never let me go, A hercegnő, A tolvajok hercegnője (ez egy vidám film, csak a vége nem teljesen happy end)… stb.

A történetet kimásolom port.hu-ról (őszintén hulla fáradt vagyok, de most szeretném megcsinálni ezt a bejegyzést): Anglia, 1935. A tehetős családba született Briony a kiváltságosok életét éli viktoriánus villájukban. Az élénk fantáziával megáldott kislány írónő szeretne lenni. Amikor az egyik hétvégén összejön a család, a rekkenő hőség hatására a régóta elfojtott érzelmek veszélyes robbanóelegyként törnek felszínre. Egy sor félreértés következményeként Briony ártatlanul meggyanúsítja Robbie Turnert, a nővére, Cecilia szerelmét egy bűncselekmény elkövetésével. A gyanúsítás is elég ahhoz, hogy tönkretegye kettejük bimbózó szerelmét, és örökre megváltoztassa mindannyiuk életét. 

Ez a sor félreértés hatására, Robbie börtönbe kerül, aztán elmegy a háborúba, pedig mi volt a bűne? Szerelmes volt Cecilia Tallis-ba (akinek szintén tetszett). Az a hülye hapsi, aki miatt az egész volt, boldogan élt tovább (jellemző a való életre, a jók bűnhődnek, a rosszak jól élnek). A vége meg! Szerintem pofátlanság: szép-szép hogy az utolsó regényében boldoggá teszi a nővére életét Robbie-val, de komolyan sokra mentek vele 50-60 évvel a haláluk után. Lányoknak jó kis sírós film.

James McAvoy és Keira Knightley nagyon jók voltak, szegényeket a szerepük miatt nagyon sajnáltam. Saoirse Renan-t pedig itt kifejezetten utáltam, de a Komfortos mennyországban pedig szerettem (szóval nem rossz színésznő, hanem negatív volt a karaktere). Aztán ott volt még Brenda Blethyn, aki Robbie édesanyját alakította, ő most is jó volt (ugyanúgy, mint Mrs. Bennet-ként). Számomra márcsak egy színész van, aki érdekes: Benedict Cumberbatch, akit nagyon szeretek, mint Sherlock Holmes, de itt (már ha jól emlékszem, mert már kb. fél éve láttam ezt a filmet) ő játssza a rossz fiút, aki miatt az egész probléma volt, és egy szemét erőszaktevőt alakít, akit nagyon utálok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>