«

»

Már 03

Amerika kapitány

Hát, hogy is mondjam, kicsit gyenge film lett. Nem kifejezetten rossz, de kicsit gagyi. Meg most komolyan a végén a 70 év???

Az alacsony, beteges Steve Rogers-nek (Chris Evans) minden álma az, hogy a hadseregbe mehessen (hősként akar meghalni). Többszöri próbálkozással se sikerül bekerülni, de megjelenik Dr. Abraham Reskine (Stanley Tucci), aki egy lehetőséget ajánl neki: különleges szérum segítségével, az addig gyönge fiúból szuper katonát csinálnak az összes sejtjének fejlesztésével (gyors regenerálódás; jó anyagcsere, így még részeg se tud lenni; hatalmas izmok és bicepszek; gyors lábak; hatalmasakat ugrik…stb.).

 (van egy kis különbség 😀 )

Persze kell még egy nő is, Peggy Carter (Hayley Atwell), aki bájosan mosolyogva aggódik szuperhőskedveséért. Aztán van a főgonosz, Johann Schmidt (Hugo Weaving), aki amikor levette a maszkot még két percig röhögtem rajta. Na ja, Elrond-nak sokkal jobb volt és most komolyan, tudom, hogy a Marvel univerzumban benne van Thor, de a második világháború közepén milyen már, hogy mágikus kocka után rohangásznak, ami Odin kincstárából származik? Plusz a hihetetlen energia megszerzésével, világuralomra akar törni, lekörözve Adolph Hitlert.

Ezenkívül érdemes megemlíteni, Howard Stark-ot (Dominic Cooper), aki a Stark Industries vezetője ééééés Tony Stark apja (I love Iron Man). A szuper kütyük itt is megvannak és persze ő is nagy nőcsábásznak van feltüntetve egy kis időre (honnan is örökölhette a fia?). Fontos még Chester Phillips kapitány (Tommy Lee Jones), természetesen szigorú, komoly katona, de még ő is elsüt egy “Én nem csókolom meg” humort.

A történet szempontjából meg kell említeni a legjobb barátot, James “Bucky” Barnes (Sebastian Stan), szegényke szintén nem éri meg a film végét. Majdnem elfelejtettem még Heinz Kruger-t (Richard Armitage), aki 15 percig van a két órás filmben és egy pirulát szétharapva, habzó szájjal hal meg. Na és persze Nick Fury (Samuel L. Jackson), aki össze szokta szedni a szuperhősöket és Dr. Arnim Zola (Toby Jones), Schmidt főtudósa, aki miután elfogták elárulta exfőnökét.

Szóval összeségében nem rossz film, de sokkal jobbat is ki lehetett volna hozni belőle. Az első óra után lealacsonyodott egy közepes akciófilmmé. Ehhez képest egy Iron Man nagyon jó film. Az viszont nagyon-nagyon tetszett, ahogy az összefüggéseket megoldották a többi Marvel filmmel. Plusz pont, hogy Chris Evans jó hapsi, ez még a női nézőknek kellemes lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>