«

»

Már 19

Az élet fája

Igaz, hogy megnéztem és most véleményezem, de ezt a filmet még egy ideig emészteni kell. Gyönyörű látványvilág, szigorú apa, szeretnivaló anya, az öccs halála, visszaemlékezés a gyermekkora és az élet nagy kérdéseinek boncolgatása. Kb. ezzel lehetne jellemezni az Oscar-ra jelölt filmet.

Egy építész, Jack O’Brien öccse korai, 19 éves korában bekövetkező halálának évfordulóján visszaemlékszik gyermekkorára.Elmentek egészen a születése előtti időkig, aztán szép lassan növekedett-növekedett és két kisöccse is megszületett. Apjuk nagyon szigorú ember volt, aki bár szerette őket, mégis sajátos nevelési elvei miatt fiai megutálták. Anyjuk egy szeretetre méltó nő, aki édesapjuk mellett nehéz életet élt és gyermekeit mindennél jobban szerette.

Időről-időre elő kerülnek olyan kérdések, mint például: Hol van Isten? Miért nem vigyázott egy fiúra? Miért hagyott embereket meghalni? …stb. Viszont a laza emlékek közötti ugrálások kapcsolatát figyelni elég nehéz dolog. Valahogy mégis ez adja a film varázsát. Tehát ez egy komoly, gondolkozós mozi, nem egy könnyed vígjáték és azért el kell telnie egy kis időnek, amíg az egészet képesek vagyunk befogadni. Meglepő lehet, hogy hogy is jön ide az univerzum és a dínók? De ezek a látványos képek mégse nevetségesek, mert az embernek közben már olyan hangulata van, hogy mindennek a szépségét fedezi fel.

"The Tree of Life Poster"

Brad Pitt-ről (az apáról) elég ellentétes véleményem van. Nagyon jól játszott, de ez a túlzott vallási elve, ez a kemény mondhatni zsarnoki, kicsit diktátori szigor! Elhiszem, hogy a fia a halálát kívánta, miközben szerette is. A feleségét is szerette, mégis folyamatosan veszekedtek. Rossz embernek tartotta magát és gyengének,mert nem tudta véghez vinni a nagy álmát, hogy híres zenész legyen.

"The Tree of Life Movie Poster"

Jessica Chastain (az anya). Végig sajnáltam ,hogy egy ilyen ember mellett kell élnie. A fiait nagyon szereti és jóra, szelídségre és kedvességre próbálja őket oktatni, miközben legidősebb fia ellenszegül többször is. Mégis akkor a legboldogabb a film során, amikor férje egy hosszú világkörüli utazásra megy. Gyermekeinek próbálja az apjuk helyett is megadni a szeretetet.

Jack-et, a legidősebb fiút láthatjuk felnőtt korában (Sean Penn) és fiatal fiúként (Hunter McCracken), hatalmas érzelemváltozáson megy keresztül a történet folyamán. Az ő élete van végig követve. Minden hibája ellenére, bárhogy is gyűlölte apját, mégis tudta szeretni.Bár sokszor gonoszkodott öccsével, elvesztése után hatalmas űr tátongott benne.

Tree of Life Movie

A másik két fiú (Laramie Eppler és Tye Sheridan) meg tűrték a családi bajokat és hánykolódtak a sorssal. Bátyjukat tisztelték, apjukat elviselték, anyjukat szerették.

Tree of Life Film

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>