Orlando Bloom

Orlando Bloom - Orlando Bloom Exits The Gym

Életem első nagy színész szerelme, akibe még 7 évesen “estem bele”, amikor megnéztem a Gyűrűk Ura trilógiát és abban, mint Legolas nagyon tetszett. Aztán jött a Karib-tenger kalózai és ott is szerettem (sőt ott szerintem még jobban is nézett ki, de ez csak egy vélemény, a hosszú szőke haj se volt rossz :D).

“Orlando Bloom 1977január 13-án született az angliai kisvárosban Canterbury-ben. Édesanyja Sonia Constance Josephine Copeland aki Indiában született Betty Constance Josephine Walker és Francis John Copeland orvos házaspár gyermekeként. Vérszerinti édesapja Colin Stone (a család jó barátja), nevelőapját Harry Saul Bloomot, a dél-afrikai születésű zsidó regényíró és az apartheid harc egyik jelentős képviselőjét négyéves korában elveszti. Őt és nála két évvel idősebb testvérét, Samantha Bloomot (aki szintén színész) édesanyjuk, Sonja Bloom és egy családi barátjuk, Colin Stone nevelte. Édesanyja 13 évesen mondta meg neki, hogy vérszerinti apja Colin Stone.” Forrás: Wikipédia

Orlando Bloom - orlando-bloom photo

Én személy szerint, azokat a filmjeit veszem sorra, amiket láttam:

Gyűrűk Ura (The Lord of the Rings) – http://blogolok.ingyenblog.hu/?p=148 – Zöldlombfi Legolas (tünde)                      Bakacsinerdő tünde királyának, Thranduilnak a fia. Jól néz ki (,mint az egyik legfontosabb tulajdonsága :D), éles tünde szeme van, jól íjászkodik, gyors, profin harcol, a legjobb barátja Aragorn és Gimli (bármily meglepő módon Gimli is, bár az elején ezt nem gondolnánk, ahogy beszólogatnak egymásnak, végül mégis együtt mennek át a nyugati tündehonba a tengeren át). Legolas-t Orlando 24 éves korában játszotta el és szerintem nagyon jól.

Karib-tenger kalózai (The Pirates of the Caribbean) – William Turner                                                                           A tengeren találtak rá kisfiú korában Swann-ék. Kovács legényként nőtt fel és egyszer csak megmentette a hírhedt Jack Sparrow (Johnny Depp <3 ) életét, akit ki hoz a börtönből, hogy az segítsen neki Will szerelmét, Elizabeth Swann-t (Keira Knightley-t 🙂 ) megmenteni, akit Jack régi hajójának, a Fekete Gyöngynek a legénysége elrabolt…. ez is nagyon izgi kis sztori, ráadásul 3 olyan színész van benne, akiket nagyon szeretek: Keira Knightley, Johnny Depp, Orlando Bloom. Bloom, mint Will Turner whoa… kb. ennyi hozzászólni valóm lehet.

Trója (Troy) – Paris herceg                                                                                                                                   Hát, amennyire emlékszek (már elég rég láttam), ő volt az a herceg, aki elhozta Heléné spártai hercegnőt Trójába, ezért tört ki a háború. Az igazat megvallva nem sokat tudok írni róla így több év távlatából, de arra emlékszek, hogy nagyon tetszett. Brad Pitt, Orlando Bloom és Diane Kruger nagyot alakiított. Orlando Bloom meg továbbra is jó volt.

Következő

Mennyei királyság (Kingdom of Heaven) – Balian                                                                                          Balian, a hitét vesztett patkolókovácsot felkeresi az igazi apja (Liam Neeson) Franciaországban és örökösévé teszi. Innentől indul a nagy kaland Jeruzsálembe, ahol Szibilla hercegnőnek (Eva Green), aki a király nővére. Balian pedig nagy harcos lesz és sikerül a film végén egy előnyös szerződést kötni az ellenféllel. Ezután pedig hazatért Franciaországba. Se a film, se Orlando játéka nem volt olyan nagy szám (és ezt nem szívesen mondom, de így van).

Következő

New York, szeretlek (New York, i love you) – David                                                                                            Ez egy apróbb szerep (a sok történetszál között egy az övé), viszont olyan aranyosan jön össze a csajszival (Christina Ricci), hogy azért már érdemes végignézni a filmet. Már nem emlékszek a könyvre, de arról szól, hogy a férfi, akiről a könyv szól, azt a nőt vette feleségül, aki segített neki és aki megnézoói a filmet rájön az átmenetre. 🙂

A három testőr (The Three Muskaters) – http://blogolok.ingyenblog.hu/?p=333 – Buckingham herceg              Kevély, cinikus, fölényes, gonosz, ravasz összeesküvő, mindig a divat szerint öltözködik és nem mellesleg van egy léghajója, amit a testőrök ellopnak. 🙂 A haja és az arcszőrzete, hááááát… hagy némi kívánni valót, de nem baj. Jó volt ebben is.

Ennyi. Nagyon szeretem Orlando Bloom-ot (bátyáim kicsi korom óta szekálnak a dologgal) szerintem mások is kedvelik és jó színész is, de azért főleg a szépségével és a modell fotóival arat. 😀

a

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.