Mission Impossible 4 – Fantom protokoll (Ghost protocol)

Szörnyű. Persze a maga nemében jó volt (gagyi akciófilm, ahol mindig egy méterrel megússzák a veszélyt). És ezzel kábé mindent elmondtam.

Szóval Ethan Hunt (Tom Cruise) börtönben volt Moszkvában mert megölt 6 szerbet engedély nélkül, akik mint kiderül megölték a feleségét Julie-t (Michelle Monaghan), erről egyébként a film végén más dolgok is kiderülnek, de a poént nem lövöm le. A börtönből kihozza őt Carter és Dunn ügynök egy másik férfival együtt, akit Hunt kérésére hoznak ki és, aki információkat szolgáltat. Ezt a férfit átadják egy másik kocsiba, aztán kiderül, hogy Carter ügynök szerelmét (aki szintén ügynök volt) egy titkos akta ellopása közben Budapesten (!!!) megölte egy bérgyilkos nő, Sabine Moreau. Az aktában egy atombombához kapcsolódó múhold koordinátái vannak. Közben felrobbantják a Kreml-t, megölik az IMF (Impossible Mission Force) csapat miniszterét. Hozzájuk csapódik még Brandt. Az IMF-t leállítják innentől indul a Fantom protokoll, azaz elvileg a csapat tagjai nem is léteznek. Így nincs segítség és kimenekítő csapat. Innentől kezdve meg sem állunk és Dubai-ban a Burdzs Kalifán a 130. emelet környékén tapadó korongos kesztyűvel mászik Tom Cruise; aztán a homokviharban üldözi az ellenséget, eljut egy fegyverkereskedőhöz, aztán Indiában fejeződik be a sztori. Közben fény derül Brandt titkára és, hogy mi történt Julie-val.

Végülis Mission Impossible szinten nem volt rossz, de amúgy Tom Cruise is kezd öregedni. Jeremy Renner nekem valahogy külön tetszett. A Budapestről készült felvételek meg nagyon-nagyon jól néztek ki (azért az ember nem mindennap látja így a fővárost). Egyébként a többi rész is elég látványos volt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l-M8LHZEvbM[/youtube]

a

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.