Avengers – Bosszúállók

Megnéztem moziban, kijöttem és bevallom teljesen elájultam. Eleve nagy Vasember fan vagyok (most komolyan Robert Downey Jr.-t hogy ne szeretném?) ráadásul tetszett a tavalyi Thor film és bár az Amerika kapitány film nem tetszett, de maga Amerika Kapitány (Chris Evans) bejött. Hulk-ot (Mark Ruffalo-t), pedig eddig nem ismertem, de Mark Ruffalo annyira hihetetlenül jól játszotta el a félénk kedves tudóst, hogy rögtön a szívembe zártam. Ráadásul mostmár látszott, hogy nem csak simán géppel rajzolták meg Hulk-ot, hanem Mark Ruffalo köré csinálták (azaz nagyon jó technikájú film volt). A látványvilág tehát váó és ezért érdemes volt moziban nézni.

A történet egyébként nem túlságosan mély értelmű (,de nem is azért megyek szuperhős moziba, hogy komoly filozófiai problémákat fejtsenek ki nekem). Thor tesója, Loki (Tom Hiddleston) szövetkezik a csiturik népével, hogy visszaszerezzék a fénylő kockát, ami korlátlan energiával rendelkezik (úgy ejtik, hogy teszerákt, de fogalmam sincs, hogy hogyan kell leírni). A csiturik, olyan űrlények, akik hatalmas hadsereggel szeretnék a Földet leigázni és az általam teszeráktnak elnevezett cuccot megkapni. Loki el is rabolja egy titkos hadi bázisról, amit a megjelenésével szépen szét is rombol. Az éppen csakhogy megmenekülő Nick Fury (Samuel L. Jackson) a tanács határozatával ellentétben Phil Coulson (Clark Gregg) és Maria Hill (Cobie Smulders) ügynökök segítségével megszervezi a S.H.I.E.L.D. keretében a Bosszúállók csapatát, akik szuperhősökből állnak: Vasember/Tony Stark; Thor; Dr. Bruce Banner/Hulk; Amerika kapitány/Steve Rogers; Fekete özvegy/Natasha Romanoff ügynök és Sólyomszem/Clint Barton. Hozzá kell tenni Sólyomszem csak jól íjászkodik és profin tud kést dobálni, Fekete özvegy pedig a különböző harcművészetekhez ért, így igazán, ha a szuperhős szűk értelmében vesszük, akkor ők nem azok. Mindenesetre sok-sok összeszólalkozás és különválás után összecsiszolódik a csapat és a végső küzdelemben Vasember önfeláldozásával (,ami majdnem az életébe került) dicsőséges győzelmet aratnak. Amúgy ezen szerintem senki nem lepődik meg (akkor se, ha még nem látta a filmet), mert már készítik a Vasember 3-at, Amerika kapitány 2-t…stb.

Erről és a film sikerességéről egyébként egy nagyon érdekes cikket találtam: http://mno.hu/grund/elkepeszto-rekordokat-dontoget-a-bosszuallok-1072580

A film végén (a stáblista fő része után) van egy kis videó, ahol Thor új ellenfelét mutatják be, aki szintén leakarja igázni a Földet. Érdekes szerintem, hogy már Loki és ez az új is Thor ellenfele volt, és végülis ő hozza ránk a bajt.

Egy dolgot még nem értek, ha jól emlékszek a Thor filmnek az volt a vége, hogy Thor nem térhet vissza a Földre ,aztán nagy hirtelenjében mégis megjelent, hogy Lokinak ellássa a baját ebben. Nem biztos, hogy hiba, meg lehet, hogy valamiféleképpen megmagyarázták a film folyamán, de erről én már megfeledkeztem.

Ha valakit még érdekelnek a szereplők: http://marvel-land.blogspot.com/ vagy marvel database.

Avengers Image 10Avengers Image 9Avengers Image 11Avengers Image 13Avengers Image 5

Ja, és bemásolom a port.hu-s hozzászólásomat: Figyeljetek! Ha valaki nem szereti a képregény adaptációkat gagyinak és sablonosnak tartja, akkor az könyörgök NE menjen el moziba és NE fizessen azért, hogy utána csak negatívumokat monjdon. Személy szerint nekem nagyon tetszett. Tegnap a moziba, mindenki szétröhögte az agyát Vasember ütős beszólásain. Látványvilág? Fantasztikus volt, észlények, ezért néztem moziban, mert a 3D nagyon jó volt. Az, hogy ismét nem tudom hanyadszorra le lett rombolva New York? Kit érdekel jól nézett ki, ráadásul most legalább egy hadseregnyi ufó csinálta mindezt, nem csak két szuperhős. Nem baj, hogy Fekete Özvegy és Sólyomszem nem valami konkrét szuperképességgel van megáldva, lényegébe véve Vasember is csak egy milliárdos zseni, aki ért a gépekhez és csinált magának egy tökös páncélt.
Szóval bármelyikük megsebezhető, mert Vasember páncélja is erősen szétesik a csata végére, Sólyomszemen és Fekete Özvegyen is időről időre lehet sebeket találni, Amerika Kapitány is képes megsebesülni, Thor meg félisten, egy-két villámmal kivédi a támadásokat. Hulk-ot meg rengetegszer eltalálják és, akik azt mondják, hogy akkor meg kellett volna halnia, azoknak itt van ez: “Hatalmas ereje mellett Hulk teste nagyfokú ellenállással bír sebesülés, fájdalom és betegségek ellen. Hulk bőre képes ellenállni hatalmas hőnek hólyagosodás nélkül (egészen 5000° Fahrenheitig), nagy hidegnek fagyás nélkül (egészen 260o Fahrenheitig), és nagy ütéseknek (képes túlélni közvetlen találatot tüzérségi ágyúból). Lehetséges őt megsebezni, de ráadásként nagy ellenálóképességéhez, Hulk jelét adta erősen emberfeletti öngyógyító képességnek, mely képessé teszi őt testszövetei regenerálódására (beleértve a belső szerveket) másodpercektől percekig tartó idő alatt.” forrás: marveldatabase
Aki szereti őket, mindenképpen nézze meg. Szerintem hihetetlenül jó film volt és (,ahogy már a port.hu-s hozzászólásokban írták) hozta a Vasemberek szintjét. Úgy volt jó ez a mozi az 50 perces végső csatájával, ahogy van.

a

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.