A minden6ó

Jim Carrey klasszikusa, amiben megtapasztalhatja, hogy milyen is isteni erővel bírni.

Televíziós bemondóként, Bruce Nolan (Jim Carrey), mindig a leggyengébb és legunalmasabb sztorikat kapja. Élete nagy lehetőségénél, karrierje ugrókövénél megkap egy, a Niagaránál készítendő riportot, amit természetesen, mint ahogy a filmekben lenni szokott, el is szúr. Mindezek után kirúgatja magát, megvereti magát egy “helyi menő csávók” bandával, ráadásul veszekszik a barátnőjével, Grace-cel (Jennifer Anniston-nal) is. Aztán reggel többször is megszólal a csipogója hiába kapcsolja ki, végül a romba dőlt élete miatti dühét kitöltve szépen ívesen kivágta az ablakon. A kütyün még egy kocsi is áthajt, de rendíthetetlenül jelzett tovább. Végül felhívta a készüléken megjelenő számot (555 0123). Elirányították egy elhagyatott épületbe, ahol a nagy fehérségben (hihetetlen tisztaságú és fényes padló, fal, oszlopok) egy fekete öregember (Morgan Freeman) vár rá, miközben takarít. Mint kiderül Ő, maga az Isten. Bruce-nak ad az erejéből, így ő is Mindenható lett. Ezt persze szépen ki is élvezte,

(a híres-neves paradicsomleves szétválasztás)

próbált mindent rendbe hozni, viszont a teljhatalommal nagy felelősség is jár. Ráadásul a városában élő hívők összes imája a nap minden percében ott zúgott a fejében, erre persze különböző kreatív ötletei voltak (iratok, sárga ragasztós cetlik… stb.), míg végül egy különleges “isteni” levelezőt hozott létre (“összes teljesítése” gombbal). Aztán főhősünknek rá kell jönnie, miután az egész műve ismét szétesett, hogy segítenie kell másokon és szebb életet kell élnie és aztán persze minden jó, ha a vége jó.

Személy szerint nagyon szeretem és már sokszor láttam. Aranyos romantikus vígjáték. Érdemes megnézni, ha az ember nem gondolkozós filmre vágyik.

a

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.