A függetlenség napja

Nagy kedvenc, természetesen rengetegszer láttam, mindig szétröhögöm magam a bugyuta sztoriján, de ez filmtörténeti klasszikus, tehát érdemes is megnézni.

A lényeg, hogy jönnek az idegenek hatalmas csészealjakon, Amerika és az egész világ retteg (igen, az egész világ, mert hiszen mindenki tudja, hogy a legnagyobb bajok/támadások egy-két katasztrófafilmen kívül mindig az USA-t éri), de szerencsére velük van a profi pilóta, Steven Hiller (Will Smith); a tudós David Levinson (Jeff Goldblum) és végül az amerikai elnök, Thomas J. Whitmore (Bill Pullman). Hosszas szenvedések után végül (mindenki meglepődésére) győznek az emberek, a Földet leigázó űrlények felett.

A legjobb mondat az egész film folyamán “Hellóóó fiúúúúk!!!! Iiiiitt vaaagyoooook!” (az az öregember mondja ezt, akit már egyszer elraboltak a földönkívüliek, és ismét találkozik velük az ellentámadás folyamán).

Ja igen, űrlényeket csak egyetlen egy jelenetben mutatnak, különben mindig csak csészealjakat látunk, tehát aki viszolyog az undorító nyálas ufóktól, az is megnézheti, mert ebben nincsenek. A képért bocsi, aki nem szereti.

Külön sztorim kapcsolódik hozzá, ugyanis úgy február tájban a Film+ csatorna leadta a filmet, legalábbis próbálta, ugyanis attól a résztől kezdve, hogy Jeff Goldblum feldönti a berendezést és ezután rálő az űrhajóra, onnantól négyszer, ismétlem négyszer játszották le minimális hosszabításokkal a műt, ettől a bizonyos ponttól kezdve. Viszont a Film+-osok precizitásához, azt is hozzá kell tenni, hogy amikor a  film a tv műsor szerint bevégződött, akkor tényleg vége lett az egésznek, és minimális reklám után kezdődött a következő mozi. Ránéztem a facebook-os lapjukra, ahova én és pár másik néző is beírt, ehhez hasonló üzeneteket: “Na, mi van beragadt a lemez fiúk?” Mindenesetre szerintem tanultak az esetből, és azóta talán a dolgozók is a helyükön vannak, amikor dolgozniuk kell. 😀

 

a

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.