Az ördög Pradát visel

A Runway magazin élén Miranda Priestly (Meryl Streep) áll, aki könyörtelenül és diktatórikusan uralkodik a beosztotjain. Rettegésben tartja minden nap a dolgozókat, mivel ide gáz bemenni egy kötött pulcsiban és farmerben, mert az elvárás a Prada és Gucci szintű, márkás cuccok. Ha valaki mégis elköveti ezt az óriási baklövést, az ki van téve a lenézésnek. Ilyen Andy Sachs (Anne Hathaway), aki az újságírói karrier reményében ugródeszkaként használja a Runway-t (mivel, aki egy évig kibírja Miranda titkárnőjeként, azt bárhova felveszik). A nyugis (szerintem normálisan öltözködő) Andy egy ideig bírja, aztán egy alkalommal egy rosszul időzített mosolynál és az ezt követő leszúrás után Nigel-hez, a rangban kb. Miranda alatt egy-kettővel álló kedves, de őszinte férfihez fordul segítségért, hogy lásson neki, és öltöztesse fel megfelelően. Így lett ebből:

 Ez: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f8jaRra5Aq8&feature=related[/youtube]

Azért szerintem mindenki érzi a különbséget. Egyre többet nő Miranda szemében, ennek jele, hogy komolyabb munkákat kap. Ráadásul lassan kezd jóban lenni Emily-vel (Emily Blunt),a “főtitkárnővel” A sok munka hatására azonban megromlik a magánélete és a barátaival való viszonya is. Ezenkívül nyomul rá a sármos Christian Thompson (Simon Baker – igen, tényleg a mentalista :D). Végül a lebetegedő Emily helyett kiviszik a párizsi divathétre, ahol betellik a pohár, márcsak azért is, mert Nigellel elhitették, hogy ő lesz egy divatcég főnökének társa, de végül Miranda “ősellensége” lett, ráadásul Miranda ajánlására. Andy pedig az egy évig tartó terror után kilép és belekezd az újságírásba, plusz feléled a remény, hogy újra összejöjjön Nate-tel (Adrian Grenierrel), akivel időközben szakítottak.

Személy szerint kifejezetten szeretem, és bár nem értek a divathoz (de azért szeretem a szép ruhákat), azért ez nekem is tetszik, és nem érdekel, ha csajfilm vagy, ha nem nagyon lehet filmes kategóriába sorolni. Ráadásul mind Anne Hathaway-t, Stanley Tuccit, Simon Bakert, Emily Bluntot és Meryl Streepet is kedvelem, és kb. hozták is a formájukat.

a

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.