Dirty Dancing

Tipikusan olyan, aminek a végét már ezerszer láttam, de egészben még soha, idáig. Most végre megnéztem egyben és nagyon jó volt. Nem igazán kedvelem Patrick Swayze-t, a Ghostban nyújtott alakításától független, de ebben teljes elismerem, szuperül játszott és táncolt.

Frances ‘Baby’ Houseman (Jennifer Grey), doktor apjával, anyjával és nővérével egy hegyi (akkoriban luxus) nyaralóközpontba mennek. Itt táncol Johnny Castle (Patrick Swayze) és Penny Johnson (Cynthia Rhodes). Pennyt teherbe ejtette egy orvostanhallgató, Robbie Gould, aki pénzkeresés miatt pincérkedik az üdülőhelyen. A lány el akarja vetetni a gyermeket, de az ehhez szükséges 250 $ nincs meg. Baby kölcsönkéri az apjától az összeget sé odaadja Pennynek, de mint kiderül Johnny-éknak táncolnia kéne egy másik szállodában, pont akkor, amikor az egyetlen lehetőség van az abortuszra. Végső megoldásként a jó mozgású Baby áll Penny helyére, de tánctudás híján nehéz a kezdet. Johnny-val mindent kigyakorolnak egy hét alatt, így a fellépés sikeres volt (kivétel az emelés, mert az nem jött össze). Amikor visszaértek kiderült, hogy az elvételt végző “orvos” kontár volt, és végül csak Baby apja tudja megmenteni Pennyt. Viszont Dr. Jack Houseman eltiltja lányát ettől a társaságtól, de persze Babyt se ejtették a fejére és még aznap este kiszökik Johnny-hoz. Szerelmük azonban pár nappal később kiderül, amikor egy féltékeny hölgyvendég megvádolja (ártatlanul) Johnny-t a férje pénztárcájának ellopásával. A fiú nem lehetett, mert abban az időpontban együtt volt Baby-vel. A lány szerint az egyik idős házaspár volt (, mint kiderült régóta körözve voltak), de mivel nem hittek neki elmondta, hogy együtt volt Johnny-val, így ő biztosan nem tehette. Johnnyt kirúgják, mert a szállodában tilos lefeküdniük a személyzet tagjainak a vendégekkel. Végül az évadzáró esten előadják a táncukat Baby-ék, hatalmas sikert aratva (ráadásul még az emelés is jó lesz). Az apa előtte megtudta, hogy tévesen gondolta Johnny-ról, hogy teherbe ejtette Pennyt, így végre mindenki kibékül.

 

Szerintem érdemes megnézni, márcsak azért is mert eléggé klasszikus, mondhatni kultfilm. Meghát táncos romantikus, ki lehet egy ilyet hagyni?

a

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.