Borotvaélen

Profin megszervezett, akciódús, csavarokkal és titkokkal teli film volt. Nekem nagyon tetszett. Már rég láttam ilyen jót.

 

New Yorkban a Roosevelt szállodába Walker névre bejelentkezik egy férfi. Mint nem sokkal később kiderül ő Nick Cassidy (Sam Worthington) volt New York-i rendőrtiszt és megszökött az apja temetéséről, ahova külön engedéllyel mehetett ki a börtönből, mivel egy méregdrága gyémánt, a Király-gyémánt, amelynek biztonságos szállításáért ő felelt, eltűnt. A gyémánt tulajdonosa, David Englander (Ed Harris) Cassidyt tette felelőssé az esetért, és ezért Cassidy-t 25 év börtönre ítélték, Englander pedig felvette a kártérítés díját. Cassidy 20. emeleti szobájának ablakából kilépett a párkányra. Az öngyilkosjelöltet látva a helyszínt gyorsan lezárják és a férfi követelésére eljön hozzá Lydia Mercer (Elizabeth Banks). Ehhez a részhez írom, hogy a port.hu-sok jó hülyék, mert nem “Spencer”, hanem “Mercer” no comment a precizitásukról… Innentől beszélgetnek, de a próbálgatások nem járnak sikerrel. Közben Nick öccse, Joey (Jamie Bell) és annak barátnője, Angie (Genesis Rodriguez) betörnek az átellenes sarkon lévő Englander bankba (asszem bank, mintha úgy emlegették volna). Az akció célja, hogy mostmár tényleg ellopják azt a gyémántot, amit persze a magas kártérítés (40 millió) miatt tűntettek el.

 

A pár sok szerelmi és “szakmai” civódás után nem találták meg az áhított drágakövet, ami mint kiderült egy titkos rekeszben és ott is egy szuper biztonsági rendszerrel védett széfben volt. Innen tulajdonosa veszi ki, miután Joey-ék beriasztották a rendszert, és öltönyének zsebébe téve visszatért irodájába, ahol a betörőpáros megbilincselte és elszedték a gyémántot. Közben Nick-et már elit kommandó akarja leszedni, plusz régi társa, Mike Ackerman (Anthony Mackie) is megjelenik, hogy visszahozza a biztonságos szobába. Nick kénytelen menekülni, de Englander elkapja, megfenyegeti az öccse lelökésével a tetőről, mire Nick odaadja, az időközben hozzákerült gyémántot. David elmegy, aztán megjelenik Dante Marcus (Titus Welliver – egy rendőr, aki piszkos volt Cassidy ügyében), Lydia és Mike, kicsit lövöldöznek, aztán Nick nekifutásból leugrik a tetőről, az öngyilkosjelöltsége miatt felfújt légmatracra, hogy utolérje az őt börtönbe küldő Englandert. Egy szép balegyenes után kiszedi a gyémántot David öltönyéből, ezzel bizonyítva ártatlanságát, ami miatt ki is engedték a börtönből. Joey eljegyzi Angie-t és kiderül, hogy a Roosevelt szálloda szobapincére, aki be volt szervezve az akcióba, igazából Frank Cassidy, a halottnak beállított apa. Minden jó, ha a vége jó.

Nagyon profin elkészített film és összegészében nagyon tetszett. Végre egy normális, és eredeti ötleten alapuló történet! A színészek meg nagyon ott voltak.

a

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.