Dr. Csont – Bones

A visszatérés örömére, a mostani mondhatni “kedvenc” sorozatomról írok. Szerintem mindenki találkozott, már vagy az RTL-en vagy a Cool-on a különös antropológus és aranyos FBI ügynök párosának és csapatuknak, izgalmas és fordulatos történetével. Személy szerint nagyon odavagyok érte (ahogy a családunkban többen is), és bár egyeseket idegesít Bones (Dr. Temperence Brennan – Emily Deschanel) stílusa, ami néha  teljesen más, mint egy normális átlag embernél, azért egy idő múlva hozzászoki az ember. 🙂 Egyébként a (valóságban nem létező) Jefferson intézetben dolgozik, és a legjobbnak tartják az antropológusok között. Az elképesztő mosolyú, kedves, udvarias, jó emberismerő, és exmesterlövész Booth (David Boreanaz) meg… aki nő az érti mire gondolok. Ki ne örülne (ahogy Angela, a grafikus-tervező-programozó, és egyben Bones legjobb barátnője is mondja) egy “saját golyóálló, páncélozott FBI- ügynöknek”? Mint a két főszereplő, és mint társak, mindenki szurkol, hogy jöjjenek már össze (majdnem minden sorozatban  összehozzák a két főszereplőt egyszer:) úgyhogy van remény 🙂 ).

bones-3

Rajtuk kívül még a laborban dolgozik még a T J Thyne alakította Jack Hodgins (a bogaras milliárdos, értsd szó szerint, ugyanis Hodgins talaj- és rovarspecialista), aki szerelmes Angela ‘Angie’ Montenegróba (Michaela Conlin), akit az előbb említettem.

Angela and Hodgins - bones Photo

Az első három évad folyamán Brennan gyakornoka Dr. Zack Addy (Eric Millegan), aki Hodgins legjobb barátja, folyamatosan együtt kísérleteznek és a “labor királya” címért versengenek. Utána egy ideig epizódonként változnak a gyakornokok (ismétlődve), majd beáll ez is. Ha a hullán “kicsit több lágyszövet marad”, akkor Dr. Camille ‘Cam’ Saroyan (Tamara Taylor) is segít, de mivel ő a főnöke még Brennanek is, ezért minden részben szerepel, ahogy irányítja a kutatást, és engedélyezi a kísérleteket. Az utolsó fontos személy (a csapatban), Dr. Lance Sweets (John Francis Daley), a pszichológus és profilozó, aki így  gyilkosok felderítésében és a magán problémákban is segít. Őket én mind kedvelem, bár Camet elég nehezen szoktam meg. Tetszik, ahogyan az ügyeket oldják meg, ahogyan epizódról epizódra fejlődik a jellemük és kapcsolataik, és ahogyan alakulnak a szerelmespárosok. Néha feltűnik még, Brennan 15 éve halottnak hitt bűnöző apja, Max (Ryan O’Neal) és Caroline Julian (Patricia Belcher) ügyésznő. Mindenkinek ajánlom, aki nem riad vissza a néha chili con carne stílusban feltrancsírozott hulláktól sem. 😀 Én már megedződtem (és anyum is).

Bones Cast Promo Pic - bones Photo

a

1 comment

    • Timcsi on 2012. szeptember 17. hétfő at 14:06

    Imádom ezt a sorozatot, de főleg a főszereplő párost, nagyon jót alakítanak a színészek, minden elismerésem! Kevés olyan sorozat van, ahol jól összeválogatott a szereplő gárda. Nekem a rendőrös-nyomozós témájú felhozatalban a Kékpróba a nagy kedvenc, jó a sztori is, de az ismeretlen színészek ellenére, nagyon jók a karakterek! És bizony helyese a rendőrbácsik, ez pluszpont! 😀
    Most indul a 3. évad, már nagyon várom:
    http://www.youtube.com/watch?v=-fPDAGNa7Ys&feature=youtu.be

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.