«

»

Sze 24

Olasz meló

Tipikusan az a film, amit az évek folyamán már kb. 4-5-ször láttam, mert egyszerűen az Ocean-trilógia mellett, talán az egyik legjobb bankrabló-kategóriás film (jó persze, van még a Thomas Crown-ügy, a Briliáns csapda..., de azért mégis).

John Bridger (Donald Sutherland) egy ékszerüzletből kilépve Velencében felhívta lányát, Stellát (Charlize Theront), hogy az ő tanítványa Charlie (Mark Wahlberg) mesteréhez méltón egy profin megszervezett “utolsó biztos akcióba” húzta bele.

A rablásban benne van még Steve (Edward Norton),

Lyle (Seth Green) a számítógép zseni,

Pöpec Rob (Jason Statham), a

ki száguldás-őrült (mindenféle kocsit/hajót mesterien vezet), és Bal fül (Mos Def),

a robbantási szakértő. Sikerül is megszerezniük a páncélszekrényt, ki is szedik a cirka 1 tonnányi aranyrudat, de Steve árulóvá válik és egy külön csapattal elviszi a zsákmányt, közben megölve Johnt (és majdnem a többieket, bár Steve bizonyosnak veszi a halálukat). Egy évvel később rálelnek Los Angelesben, és Stellával kiegészülve (,aki apjához hasonlóan nagyon ért a páncélszekrényekhez)

támadásba lendülnek. Ahogy általában, most sem akarom lelőni a poénokat, úgyhogy abba is hagyom, de aki szereti az ilyen stílusú filmeket, az mindenképp nézze meg, mert zseniális és izgalmas film.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>