Olasz meló

Tipikusan az a film, amit az évek folyamán már kb. 4-5-ször láttam, mert egyszerűen az Ocean-trilógia mellett, talán az egyik legjobb bankrabló-kategóriás film (jó persze, van még a Thomas Crown-ügy, a Briliáns csapda..., de azért mégis).

John Bridger (Donald Sutherland) egy ékszerüzletből kilépve Velencében felhívta lányát, Stellát (Charlize Theront), hogy az ő tanítványa Charlie (Mark Wahlberg) mesteréhez méltón egy profin megszervezett “utolsó biztos akcióba” húzta bele.

A rablásban benne van még Steve (Edward Norton),

Lyle (Seth Green) a számítógép zseni,

Pöpec Rob (Jason Statham), a

ki száguldás-őrült (mindenféle kocsit/hajót mesterien vezet), és Bal fül (Mos Def),

a robbantási szakértő. Sikerül is megszerezniük a páncélszekrényt, ki is szedik a cirka 1 tonnányi aranyrudat, de Steve árulóvá válik és egy külön csapattal elviszi a zsákmányt, közben megölve Johnt (és majdnem a többieket, bár Steve bizonyosnak veszi a halálukat). Egy évvel később rálelnek Los Angelesben, és Stellával kiegészülve (,aki apjához hasonlóan nagyon ért a páncélszekrényekhez)

támadásba lendülnek. Ahogy általában, most sem akarom lelőni a poénokat, úgyhogy abba is hagyom, de aki szereti az ilyen stílusú filmeket, az mindenképp nézze meg, mert zseniális és izgalmas film.

a

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.