Stephen King: Halálsoron

Kicsi lelkem óvása érdekében minimális horrort/thrillert nézhetek, olvasni meg még kevesebbet. Ezért is számít nagy mázlinak, hogy elolvashattam ezt a könyvet, ami egyszerűen zseniális, mondhatom, hogy fantasztikus, letehetetlen, izgalmas, fordulatos, szomorú… és a film megérdemelte az oscart (na meg persze tom hanks is)
Paul Edgecomb egy öregek otthonában tengeti életét, és visszaemlékezéseit veti papírra egy olyan időszakról, ami az egész életét megváltoztatta. Börtönőrként szolgált a Cold Mountain fegyház siralomházában 1936-ban. Az E blokkban halálraítéltek várják, hogy végig menjenek a halálsoron – a folyosón, amely a villamosszékhez az “Öreg Füstöshöz” vezet. Minden megváltozik, amikor új rab érkezik az E blokkba. Az óriás termetű fekete férfit, John Coffeyt az esküdtszék két fehér kislány megerőszakolásáért és meggyilkolásáért ítélte halálra. A férfi viszont egyáltalán nem gyilkosalkat: fél a sötétben, a cipőjét se tudja megkötni, ráadásul woodoo varázsló gyógyítóerejéhez hasonló adomány/átok birtokában van. A soron még van egy Delacroix nevű erőszakoló, aki megszelidíti Mr. Jingles-t a Halálsor hihetetlenül okos egerét (,akit mindenki kedvel az alamuszi Percy Wetmore kivételével) és megtanítja bűvész mutatványokra…
A lényeg, hogy könyvben kellően hátborzongató, a film egy kicsit lassú (szerintem), de ettől függetlenül érdemes megnézni+hozzátartozik, hogy filmtörténeti klasszikus.

 

a

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.