Hófehér és a vadász


Őszintén? Ez egy egész minőségi kis film lenne (a lennén van a hangsúly), ha nem kellett volna a szenvedő képét néznem Kristen Stewartnak. Komolyan, hogy lehet ezzel az ál-szenvedéssel, ál-drámával és ál-küzdéssel élni??? Mert tényleg én bírom Chris Hemsworth-ot (férfias, profi harcos, és nem mellesleg jól néz ki (ez ugyebár fontos szempont :))), Sam Claflint is, akit a Katedrális és a Karib-tenger kalózai 4 óta kedvelek (merthát persze helyes, meg elég hálás szerep a főszereplő gyermekkori jóbarátjának, és későbbi szerelmének lenni), meg Charlize Theront is (Sweet November <3 szip-szip), de hogy lehet ezt a faarcú nőszemélyt sztárolni? Eleve a falra mászok tőle, mivel egy szuper könyv (Twilight-Alkonyat) szuper szar filmjének főszerepét ugyanezen 3-4 szenvedő arccal játszott végig. Persze tőle függetlenül is voltak hibák, amik közül említenék is párat:
1. A királynő magánkívüli üvöltése. Jó-jó persze, értem én, hogy be kell mutatni mennyire őrült (,ami már eléggé látszódott abból is, hogy madár szívet evett, és festékben fürdött), de akkor is,
2. Nincs vége. Megkoronázzák—>ő a királynő—> visszatér az élet az országba, deeee egy (,számomra,) roppant fontos szálat nyitva hagytak—> most akkor kivel jön össze??? A cuki herceggel vagy a szexi vadásszal? Eredetileg Will-lel kellene (a közös múlt szépsége), de aztán a vadász csókja után (amire számítani lehetett), már kicsit megkérdőjeleztem az előbbi feltevést. A lényeg, hogy itt nem volt mit nyitva hagyni (,mint pl: Eredet vége, az zseniális és pont)
3. Hát a forgatókönyv íróknak üzenném (vagy a magyar szinkron készítőinek), hogy ez a lelkesítő beszéd…KOMOLYAN GONDOLTÁTOK SRÁCOK, HOGY EZT MINDENKI GYOMRA BEVESZI?!
Végülis kb. ennyi a nagyon szembetűnő hiba. Ami érdekesség vagy furcsaság volt:
1. a tündérek, akik madarakból kiléptek, ha az ember jobban megnézi őket, mintha Gollamot és a nav’ikat ötvözték volna.
2. a Gretát játszó színésznő, Lily Cole, kellemes meglepetés volt, mert ismerem a St. Trinian’s-ből és a Doktor Parnasszus világából.
3. a törpök nevei. Értem, hogy kicsit furcsén venné ki magát, ha Szundinak, vagy Morgónak hívnák őket, csak mégis picit hiányzott (tisztában vagyok vele, hogy ez egy alternatív verzió a Hófehérke sztorira)
4. A varázsgomba, amit a szó mindkét értelmében lehet venni. 🙂
Különben meg pár pozitívumot tudok említeni:
1. Chris Hemsworth, Charlize Theron, Sam Claflin, Toby Jones, Eddie Marsan, Lily Cole (bár keveset játszott)
2. A tájak, nem tudom hol készítettek felvételeket, de némelyik lélegzetelállítóan gyönyörű volt.
3. A zene úgy nagy átlagban iszonyat hangulatossá tette az egészet.
4. Az apró poénok, lásd a törpök kötél lehúzási módszere.
Szóval, ha Kristentől eltekintünk (pluszba még hogy összejött a film rendezőjével, és ettől volt hangos a sajtó pár hete—> kit érdekel, őszintén? + még hozzá kell tennem, hogy a rendezőnek szar az ízlése, szóval) egyébként nekem kifejezetten tetszett.

a

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.