«

»

Júl 06

Artúr királlyal kapcsolatos két film

Tudom, hogy sok film foglalkozik Artúr királlyal, Merlinnel, az escaliburral… stb. De mostanában láttam kettőt, amik számomra újak voltak.

Egyik az  Artúr király (King Arthur) (2004)

Clive Owen (Artúr)
Keira Knightley (Guinevere)
Ioan Gruffudd (Lancelot)
Stephen Dillane (Merlin)
Mads Mikkelsen (Tristan)
Til Schweiger (Cynric)
Ray Winstone (Bors)
Joel Edgerton (Gawain)
Hugh Dancy (Galahad)

Kr. u. 467 Artúr, a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé, hiszen a 15 év katonáskodás lejárt és már hazaszeretne menni. Ám mielőtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, ami talán az eddigi legveszélyesebb. El kell hozniuk a jövendőbeli pápát, aki még csak egy kamasz fiú egy a védvonaltól távol levő faluból. Artúrnak el kell döntenie, hogy melyik oldalon harcol: a brittekkel vagy a rómaiakkal. Beleszeret Guinevere-be és lovagjaival legyőzi az ellenséget (azt nem mondom meg, hogy ki, nézd meg bár egy kevés logikával rá lehet jönni, hogy kinek az oldalán harcol). Igazából nem rossz kis film, bár nem életem filmje. Meg hát nem is az alap Artúr legendának megfelelő, de ez is egy változat. Öldöklös tehát nem a leggyengébb idegzetűeknek csinálták.

Következő Következő

A másik film Az utolsó légió (The last Legio) (2007)

Colin Firth (Aurelius)
Ben Kingsley (Ambrosinus/Merlin)
Aishwarya Rai (Mira)
Peter Mullan (Odoacer)
Kevin McKidd (Wulfila)
John Hannah (Nestor)
Iain Glen (Orestes)
Thomas Sangster (Romulus Augustus)
Rupert Friend (Demetrius)
Nonso Anozie (Batiatus)
Owen Teale (Vatrenus)
James Cosmo (Hrothgar)

Rómában, I. sz. 460-ban járunk. A gyermek Romulus (Thomas Sangster) szüleit császárrá koronázásának napján barbár hordák megölik, őt pedig elrabolják, és tanítójával, a varázslatokra is képes Ambrosinusszal (Ben Kingsley) együtt egy szigetre száműzik, szigorú fogságban. A kis császárt addig őrző katonák közül maroknyian azonban túléik a támadást, és élükön a hős Aureliusszal (Colin Firth), és Mirával, az indiai harcosnővel (Aishwarya Rai) kiszabadítják őket. A kis csapat elindul a messzi Britanniába, hogy megkeressék a utolsó légiót, ami még hű Rómához.

A vége az nem semmi, hogy mit hoznak ki belőle, de akit érdekel nézze meg! Nekem tetszett és a színészek is jók. Hiszen ez a történet még azt meséli el, hogy ő előtte mi volt. Érdemes megnézni az előzetest!

Az előzetese: http://www.port.hu/pls/me/media.print_media_popup?i_area_id=6&i_object_id=89740&i_is_picture=4&i_topic_id=&i_is_video=15&i_org_id=&i_media_

Következő


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>